Dok vlast kreira lažnu realnost, zrenjaninska privreda propada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 12. 07. 2017. | Komentara: 0

Dok vlast kreira lažnu realnost, zrenjaninska privreda propada

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje što su čelnici gradske vlasti dozvolili da se osamnaesti Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inokop“ ne održi, saopštio je danas predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo.

LSV

Razlog je, kako se navodi u saopštenju „Inokopa“, neizvesnost oko obezbeđenja novca za pokriće troškova. Čapo je podsetio da je ovaj sajam za sedamnaest godina postojanja stekao ugled među preduzetnicima, privlačio izlagače iz regiona u Zrenjanin, ali i pružao pomoć malim i srednjim preduzećima u poboljšanju konkurentnosti na tržištu. 

- Zato smatramo nerazumnom i nedopustivom odluku da grad kao jedan od osnivača ne podrži ovaj sajam na adekvatan način. Nažalost, svi smo svedoci da je Zrenjanin danas grad u kome se teško živi, jer su nezaposlenost i siromaštvo veliki. Privreda je u veoma lošem stanju, privrednici ukazuju da posluju sa manjom dobiti, a kao razlog tome navode povećane troškove u svim segmentima poslovanja. Zbog takve politike gradske vlasti smo došli u situaciju da je svaki treći stanovnik Srednjebanatskog okruga siromašan i da je prosečna zarada u Zrenjaninu za oko 10 procenata manja od republičkog proseka – istakao je.

On je napomenuo da vlast, umesto da osnažuje privredu, pomaže preduzetnicima i privlači nove investitore, očigledno, ima druge prioritete pa građanima priča o akva parku, autodromu za formule, komercijalnom aerodromu, bob stazi, golf centru i drugim nerealnim obećanjima.

- Mi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine ne možemo da ostanemo nemi dok posmatramo kako naš grad siromaši i urušava se. Pokazali smo da je briga o našem gradu i našim sugrađanima za nas najvažniji zadatak i tako će biti i ubuduće. Zato pozivamo predstavnike gradske vlasti da umesto što svu energiju ulaže u stvaranje svoje pararealnosti, shvate ozbiljnost teškog života Zrenjaninaca i bez odlaganja počnu da čine ono što je njihova dužnost – stvaraju povoljnu poslovnu atmosferu za naše privrednike, ali i nove investitore – zaključio je Dejan Čapo. 

(BILSV, 12.07.2017)



Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 04. 2013. | Komentara: 0

Petar Horvat predsednik OO LSV Opovo

OPOVO – Članovi Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Opovo izabrali su juče novo rukovodstvo. Na izbornoj skupštini za predsednika OO jednoglasno je izabran Petar Horvat, doskorašnji v.d. predsednika ovog odbora. Odabrani delegati, prisutni članovi i predstavnici mesnih odbora LSV u Opovu, Barandi, Sefkerinu i Sakulama bili su složni u oceni da su zadovoljni radom i zalaganjem Horvata i da ga na ovom mestu žele i dalje.
Odbori LSV | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV Žabalj: Puna plata trudnicama

ŽABALJ - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine uputila je zahtev predlog Skupštini opštini Žabalj zahtev da se svim zaposlenim trudnicama sa prebivalištem u ovoj opštini omogući puna plata dok su na održavanju trudnoće.
Odbori LSV | Četvrtak, 11. 04. 2013. | Komentara: 0

Pančevački Ligaši izabrali novo rukovodstvo

PANČEVO – Na izbornoj skupštini Gradskog odbora Lige socijaldemorkata Vojvodine Pančevo, za predsednika je jednoglasno izabran Pavle Đukić, dok su za potpredsednike, takođe jednoglasno, izabrani Marija Boršoš i Jovan Petrovački.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook