Dokle više problemi sa vodom?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Dokle više problemi sa vodom?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika gradske vlasti i JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Zrenjaninu zbog koje su građani tokom skoro čitavog vikenda bili bez vode. Ligašice i ligaši traže i da se u najkraćem roku zakaže sednica Skupštine grada i informišu odbornici o stvarnom stanju sistema vodovoda.

LSV

Kako je saopštio odbornik LSV u zrenjaninskoj skupštini mr Dejan Čapo, zbog još jedne u nizu havarija na magistralnom vodu vodovodne mreže na izvorištu, u nedelju ceo grad nije imao vodu. 

-  Malo je reći da je problem sa vodom i dalje aktuelan u Zrenjaninu. Nije dovoljno što dugo obećavana zdrava pijaća voda još uvek nije obezbeđena, nego već drugi vikend za redom građani u potpunosti ostaju bez vode. Osim toga, Zrenjaninci vodu plaćaju kao da je za piće, a ne tehnička, praktično otpadna voda, a za sve to vreme kupuju i vodu za piće u prodavnicama – naveo je Čapo u saopštenju i dodao da je tehnička voda oko dva puta jeftinija od vode za piće pa su građani Zrenjanina oštećeni i finansijski. Na to, kako ističe, još je i najavljeno poskupljenje vode.  

- Zar su Zrenjaninci građani drugog reda? Zar da svi građani trpe zbog nesposobnosti zrenjaninske vlasti da obezbedi osnovne uslove za život? – upitao je on.

Čapo je podsetio da su rokovi za rešenje problema pijaće vode probijani nekoliko puta već dugi niz godina. Gradski čelnici su obećavali da će Zrenjanin dobiti vodu do 12. oktobra 2015. godine (kako je bilo i ugovorom definisano), do kraja godine, pa do kraja mandata, zatim do kraja 2016. godine. Međutim nijedno od ovih obećanja nije ispunjeno i do dana današnjeg Zrenjaninci nisu dobili zdravu pijaću vodu. 

- Čini nam se da su ove nestašice vode sad već sistemski problem, a ne samo havarije. Zabrinuti smo šta nas tek čeka od problema ako ikad proradi prečistač vode. Smatramo da je neophodno da gradski čelnici učine sve da se preduprede ovakve ili slične situacije u budućnosti. Tražimo odgovornost za ove događaje. Hoće li je neko i snositi? Tražimo da se u najkraćem roku zakaže sednica Skupštine grada i informišu odbornici o stvarnom stanju sistema vodovoda! Takođe, najmanje što može da se učini je da se cena vode ne povećava. Očekujemo da gradska vlast preduzme navedene korake u najkraćem roku i pokaže odgovornost prema građanima – zaključio je Čapo u saopštenju.
 
(BILSV, 09.10.2017)



Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook