Dugogodišnja borba za Vojvodinu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Dugogodišnja borba za Vojvodinu

BAČKA PALANKA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka organizovao je sinoć u Pivnicama predizbornu tribinu na kojoj su pred oko 150 meštanki i meštana govorili predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, predsednik OO LSV Bačka Palanka Vladimir Trkulja i kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sitemu Boban Orelj.

Nenad Canak
 
Obraćajući se okupljenim građanima i građankama, predsednik LSV Nenad Čanak, ih je podsetio da se program Lige ne menja od samog osnivanja stranke.

- Već 22 godine Liga ima isti program, 22 godine se borimo za istu stvar a to su sudska, izvršna i zakonodavna vlast, kao i imovina i izvorni prihodi – rekao je on. Čanak je podsetio i na multietničost Vojvodine.

- U Vojvodini ima 436 naseljenih mesta, imamo šest zvaničnih jezika koji se koriste, a isto onoliko jezika koliko različitih nacija živi ovde. Niko ne sme da se plaši zbog svog prezimena ili maternjeg jezika – rekao je predsednik LSV.
Vladimir Trkulja se zahvalio prisutnima i najavio nastavak pozitivne kampanje koju je lokalni odbor i započeo da sprovodi. Takođe je rekao i da je siguran u uspeh Lige na predstojećim izborima.
Kandidat sa pokrajinskog poslanika Boban Orelj, novinarima se obratio i posle tribine.

- Liga Socijaldemokrata Vojvodine je četiri godine u kampanji, a ne samo tri meseca pred izbore. Četiri godine mi obilazimo mesne zajednice, sela i gradove. Gde god je potreba da se našem stanovištvu prenesu informacije koje su bitnog značaja upravo za njih. Upravo zato što živimo ovde i mi i sve naše komšije moramo da se potrudimo da obezbedimo bolji i dostojanstveniji život svim građankama i građanima naše opštine - istakao je Orelj.

(BILSV, 03.04.2012.)Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

Po ko zna koji put u proteklom periodu, i danas su kandidati i kandidatkinje liste Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad za odbornike u Skupštini grada razgovarali sa građanima ispred pijace u Kisaču.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Novosađane raduje ujedinjenje vojvođanskih stranaka!

Građani i građanke Novog Sada i prigradskih naselja sa kojima su aktivisti i aktivistkinje Vojvođanskog fronta – ujedinjeni za demokratski Novi Sad razgovarali i tokom protekle nedelje (od 24. do 31.maja) na uličnim akcijama širom grada i prigradskih naselja, velikom većinom su poručili da ih raduje ujedinjenje vojvođanskih stranaka u Vojvođanski front.
Odbori LSV | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Grujić: Naši kandidati za odbornike nemaju ličnih interesa i nisu preletači

Našu listu čine odgovorni ljudi različitih zanimanja, interesovanja i obrazovanja - kaže Miroslav Grujić, nosilac liste „Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Kikindu - LSV i ZZV“. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook