Dugogodišnja borba za Vojvodinu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Dugogodišnja borba za Vojvodinu

BAČKA PALANKA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka organizovao je sinoć u Pivnicama predizbornu tribinu na kojoj su pred oko 150 meštanki i meštana govorili predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, predsednik OO LSV Bačka Palanka Vladimir Trkulja i kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sitemu Boban Orelj.

Nenad Canak
 
Obraćajući se okupljenim građanima i građankama, predsednik LSV Nenad Čanak, ih je podsetio da se program Lige ne menja od samog osnivanja stranke.

- Već 22 godine Liga ima isti program, 22 godine se borimo za istu stvar a to su sudska, izvršna i zakonodavna vlast, kao i imovina i izvorni prihodi – rekao je on. Čanak je podsetio i na multietničost Vojvodine.

- U Vojvodini ima 436 naseljenih mesta, imamo šest zvaničnih jezika koji se koriste, a isto onoliko jezika koliko različitih nacija živi ovde. Niko ne sme da se plaši zbog svog prezimena ili maternjeg jezika – rekao je predsednik LSV.
Vladimir Trkulja se zahvalio prisutnima i najavio nastavak pozitivne kampanje koju je lokalni odbor i započeo da sprovodi. Takođe je rekao i da je siguran u uspeh Lige na predstojećim izborima.
Kandidat sa pokrajinskog poslanika Boban Orelj, novinarima se obratio i posle tribine.

- Liga Socijaldemokrata Vojvodine je četiri godine u kampanji, a ne samo tri meseca pred izbore. Četiri godine mi obilazimo mesne zajednice, sela i gradove. Gde god je potreba da se našem stanovištvu prenesu informacije koje su bitnog značaja upravo za njih. Upravo zato što živimo ovde i mi i sve naše komšije moramo da se potrudimo da obezbedimo bolji i dostojanstveniji život svim građankama i građanima naše opštine - istakao je Orelj.

(BILSV, 03.04.2012.)Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Članovi Izvršnog odbora LSV Zrenjanin zahtevaju rešavanje problema kafilerije

Članovi i članice Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin otišli su do kafilerije da izraze svoje nezadovoljstvo zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“ i iskažu stav da se problem mora bez odlaganja rešiti.
Odbori LSV | Nedelja, 06. 10. 2019. | Komentara: 0

Marton: Gradska vlast da se već jednom uozbilji

Smatramo da nije dobro što vladajuća većina i dalje nastavlja sa starom praksom odbijanja svakog našeg predloga. Za dva do tri meseca će se te iste tačke naći na dnevnom redu, jer su to životni problemi naših sugrađana koji moraju da se rešavaju – izjavio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook