Dugogodišnja borba za Vojvodinu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Dugogodišnja borba za Vojvodinu

BAČKA PALANKA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka organizovao je sinoć u Pivnicama predizbornu tribinu na kojoj su pred oko 150 meštanki i meštana govorili predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, predsednik OO LSV Bačka Palanka Vladimir Trkulja i kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sitemu Boban Orelj.

Nenad Canak
 
Obraćajući se okupljenim građanima i građankama, predsednik LSV Nenad Čanak, ih je podsetio da se program Lige ne menja od samog osnivanja stranke.

- Već 22 godine Liga ima isti program, 22 godine se borimo za istu stvar a to su sudska, izvršna i zakonodavna vlast, kao i imovina i izvorni prihodi – rekao je on. Čanak je podsetio i na multietničost Vojvodine.

- U Vojvodini ima 436 naseljenih mesta, imamo šest zvaničnih jezika koji se koriste, a isto onoliko jezika koliko različitih nacija živi ovde. Niko ne sme da se plaši zbog svog prezimena ili maternjeg jezika – rekao je predsednik LSV.
Vladimir Trkulja se zahvalio prisutnima i najavio nastavak pozitivne kampanje koju je lokalni odbor i započeo da sprovodi. Takođe je rekao i da je siguran u uspeh Lige na predstojećim izborima.
Kandidat sa pokrajinskog poslanika Boban Orelj, novinarima se obratio i posle tribine.

- Liga Socijaldemokrata Vojvodine je četiri godine u kampanji, a ne samo tri meseca pred izbore. Četiri godine mi obilazimo mesne zajednice, sela i gradove. Gde god je potreba da se našem stanovištvu prenesu informacije koje su bitnog značaja upravo za njih. Upravo zato što živimo ovde i mi i sve naše komšije moramo da se potrudimo da obezbedimo bolji i dostojanstveniji život svim građankama i građanima naše opštine - istakao je Orelj.

(BILSV, 03.04.2012.)Odbori LSV | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Paori i dalje veoma nisko na listi prioriteta zrenjaninske vlasti

Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo saopštio je danas da LSV najoštrije osuđuje ignorantski i ponižavajući odnos kakav naprednjačka većina pokazuje prema poljoprivrednicima. 
Odbori LSV | Petak, 21. 02. 2020. | Komentara: 0

Bokan je granica koju nećemo preći

Na pitanje da li će LSV nastaviti saradnju sa naprednjacima u Novom Sadu ukoliko Tomislav Bokan izađe na izbore na zajedničkoj listi sa SNS, predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je za 021.rs da je LSV po tom pitanju bila više nego jasna.
Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2020. | Komentara: 0

Samo Vojvođanski front Srbiju spasava

Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook