Dugogodišnja borba za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Dugogodišnja borba za Vojvodinu

BAČKA PALANKA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka organizovao je sinoć u Pivnicama predizbornu tribinu na kojoj su pred oko 150 meštanki i meštana govorili predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, predsednik OO LSV Bačka Palanka Vladimir Trkulja i kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sitemu Boban Orelj.

Nenad Canak
 
Obraćajući se okupljenim građanima i građankama, predsednik LSV Nenad Čanak, ih je podsetio da se program Lige ne menja od samog osnivanja stranke.

- Već 22 godine Liga ima isti program, 22 godine se borimo za istu stvar a to su sudska, izvršna i zakonodavna vlast, kao i imovina i izvorni prihodi – rekao je on. Čanak je podsetio i na multietničost Vojvodine.

- U Vojvodini ima 436 naseljenih mesta, imamo šest zvaničnih jezika koji se koriste, a isto onoliko jezika koliko različitih nacija živi ovde. Niko ne sme da se plaši zbog svog prezimena ili maternjeg jezika – rekao je predsednik LSV.
Vladimir Trkulja se zahvalio prisutnima i najavio nastavak pozitivne kampanje koju je lokalni odbor i započeo da sprovodi. Takođe je rekao i da je siguran u uspeh Lige na predstojećim izborima.
Kandidat sa pokrajinskog poslanika Boban Orelj, novinarima se obratio i posle tribine.

- Liga Socijaldemokrata Vojvodine je četiri godine u kampanji, a ne samo tri meseca pred izbore. Četiri godine mi obilazimo mesne zajednice, sela i gradove. Gde god je potreba da se našem stanovištvu prenesu informacije koje su bitnog značaja upravo za njih. Upravo zato što živimo ovde i mi i sve naše komšije moramo da se potrudimo da obezbedimo bolji i dostojanstveniji život svim građankama i građanima naše opštine - istakao je Orelj.

(BILSV, 03.04.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2023. | Komentara: 0

Građanima Zrenjanina potrebna jedna i po plata da prežive mesec

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Novi Sad nije po meri stanovnika, već investitora

Šef odborničke grupe Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar istakao je da odbornici LSV neće podržati nijednu tačku radne sednice gradskog parlamenta, jer je vođenje Novog Sada „isuviše otišlo u pogrešnu stranu”.
Odbori LSV | Utorak, 17. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Bakić i Pastor bi izbore za savete mesnih zajednica u Subotici održali 2043. godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da lokalna vlast u Subotici, na čelu sa Stevanom Bakićem i Balintom Pastorom, zanemaruje interese građana i rad svodi na zadovoljenje sopstvenih interesa i interesa Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook