Dunav će opet biti čist i plav!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 30. 06. 2019. | Komentara: 0

Dunav će opet biti čist i plav!

NOVI SAD - Dan Dunava, 29. jun u Novom Sadu, sinoć je na Sunčanom keju obeležen koncertom gudačkog kvarteta "Korona" u organizaciji Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Okupljeni građani i prolaznici imali su prilike da provedu prelepo letnje veče pored reke i uživaju slušajući "Na lepom plavom Dunavu" i brojne druge kompozicije. 

LSV

- Dan Dunava se obeležava u četrnaest evropskih zemalja, potpisnica konvencije o njegovoj zaštiti. Novi Sad ove godine ima čime da se pohvali.Uskoro će proraditi nova glavna crpna stanica kod Žeželjevog mosta. Sledeći korak je - izmeštanje kanalizacionih kolektora sa Keja žrtava racije, izgradnja centralnog prečistača i prečišćavanje otpadnih voda. Aktivno se radi na tome da konačno na čitavom šetalištu, od Žeželjevog mosta do Štranda, više ne bude neprijatnih mirisa, a Dunav ponovo bude čist i plav - poručio je Mirko Grujičić, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV.

Njegove kolege, Rade Maleš, Milan Kravić i Zvezdan Stupar, članovi Izvršnog odbora Gro LSV Novi Sad, koji su zajedno sa tridesetak aktivista i aktivistkinja Gradskog odbora LSV delili letke i balone, isticali su u razgovoru sa građanima i građankama da će posle 70 godina kompletan kej biti oslobođen neprijatnih mirisa, zahvaljujući novoj glavnoj kanalizacionoj crpnoj stanici, koja je projektovana u skladu sa svim evropskim normama. 

Naredni korak koji se priprema, kako su najavili, jeste premošćavanje Žeželjevog mosta kanalizacionim cevima i izgradnja centralnog prečistača u blizini Rokovog potoka u Petrovaradinu.

- Brinemo o svom gradu i svojoj reci. Novi Sad je nama glavni grad - zaključio je predsednik Gradskog odbora Aleksandar Kravić.



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook