Dva kamiona drva za stanovnike Velikog rita

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 02. 2012. | Komentara: 1

Dva kamiona drva za stanovnike Velikog rita

NOVI SAD – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad dostavio je danas pomoć od dva kamiona puna drva za ogrev u Veliki rit, jedan od najugroženijih delova grada na ovim niskim temperaturama.

Aleksandar Jovanovic

Kako je tom prilikom rekao potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović, koji je u Veliki rit otišao u pratnji funkcionera Gradskog odbora LSV, ova pomoć od 10 kubika drva, iako kratkoročna, bila je neophodna da žitelji ovog naselja preguraju, kako su meteorolozi najavili, najhladniji dan u godini.

- Socijalno ugrožene i marginalizovane kategorije društva uvek su prve na udaru prilikom kriznih i vanrednih situacija. Naša je obaveza, ne samo kao političke partije, već i kao građana Novog Sada, da u teškim trenucima pokušamo da ugroženom stanovništvu pomognemo koliko god možemo - kazao je Jovanović.

- Odluka Lige socijaldemokrata Vojvodine se i ogleda u tome da stanovnicima Velikog rita, u trenutku kada je napolju veoma hladno i beleži se minus od više od 20 stepeni, nabavimo drva za ogrev. Ovde ima veoma starih ljudi, ali i dece i ono što im je sigurno najpotrebnije danas jeste da se ugreju - dodao je Jovanović.
Najavio je da će sutra stići i dodatna pomoć koju je obezbedio Crveni krst i Centar za socijalni rad od 100 kubika drva, i apelovao na sve ljude dobre volje i organizacije da se priključe ovoj akciji.

- Svi mi možemo pomoći na neki način ugroženom stanovništvu i neka ovo bude podstrek za one koji takođe imaju volje da učine slično- zaključio je Jovanović.

Pored njega, u Velikom ritu su bili i funkcioneri GrO LSV Novi Sad Aleksandar Kravić i Gojko Vujinović. Inače, procenjuje se da u Velikom ritu živi oko 3.000 ljudi, najviše Roma i Aškalija, a među stanovnicima ima i izbeglica sa Kosova.

(BILSV, 09.02.2012.)Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook