Dva kamiona drva za stanovnike Velikog rita

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 02. 2012. | Komentara: 1

Dva kamiona drva za stanovnike Velikog rita

NOVI SAD – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad dostavio je danas pomoć od dva kamiona puna drva za ogrev u Veliki rit, jedan od najugroženijih delova grada na ovim niskim temperaturama.

Aleksandar Jovanovic

Kako je tom prilikom rekao potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović, koji je u Veliki rit otišao u pratnji funkcionera Gradskog odbora LSV, ova pomoć od 10 kubika drva, iako kratkoročna, bila je neophodna da žitelji ovog naselja preguraju, kako su meteorolozi najavili, najhladniji dan u godini.

- Socijalno ugrožene i marginalizovane kategorije društva uvek su prve na udaru prilikom kriznih i vanrednih situacija. Naša je obaveza, ne samo kao političke partije, već i kao građana Novog Sada, da u teškim trenucima pokušamo da ugroženom stanovništvu pomognemo koliko god možemo - kazao je Jovanović.

- Odluka Lige socijaldemokrata Vojvodine se i ogleda u tome da stanovnicima Velikog rita, u trenutku kada je napolju veoma hladno i beleži se minus od više od 20 stepeni, nabavimo drva za ogrev. Ovde ima veoma starih ljudi, ali i dece i ono što im je sigurno najpotrebnije danas jeste da se ugreju - dodao je Jovanović.
Najavio je da će sutra stići i dodatna pomoć koju je obezbedio Crveni krst i Centar za socijalni rad od 100 kubika drva, i apelovao na sve ljude dobre volje i organizacije da se priključe ovoj akciji.

- Svi mi možemo pomoći na neki način ugroženom stanovništvu i neka ovo bude podstrek za one koji takođe imaju volje da učine slično- zaključio je Jovanović.

Pored njega, u Velikom ritu su bili i funkcioneri GrO LSV Novi Sad Aleksandar Kravić i Gojko Vujinović. Inače, procenjuje se da u Velikom ritu živi oko 3.000 ljudi, najviše Roma i Aškalija, a među stanovnicima ima i izbeglica sa Kosova.

(BILSV, 09.02.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Obezbedite Kikindi ortopeda, pa onda otvarajte klizališta

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da kikindska vlast nije sposobna da rešava probleme građana i da mora da ode.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook