Fabrika vode u Zrenjaninu - najgori reality!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 11. 2017. | Komentara: 0

Fabrika vode u Zrenjaninu - najgori reality!

Zrenjanin, 07. novembar 2017 - Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina posetili su danas postrojenje za prečišćavanje vode i iskazali nezadovoljstvo zbog činjenice da Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu.

LSV

Rukovodstvo JKP „Vodovod i kanalizacija“ i predstavnici gradske vlasti prave loš reality program, najpre sa otvaranjem video prenosa izgradnje postrojenja, a zatim sada pokušajem medijske akcije zvane ,,Dan otvorenih vrata,, kod postrojenja za prečišćavanje vode, a sve u cilju skretanja pažnje sa neuspeha u snabdevanju građana Zrenjanina pijaćom vodom.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine na licu mesta su želeli da provere zašto je dolazilo do velikih havarija u vodovodnom sistemu Zrenjanina tokom oktobra, jer i pored zahteva LSV da se zakaže sednica Skupštine grada na kojoj bi se našla informacija o havarijama na vodovodu, ona nije zakazana. Odbornici su podvukli da je mesto za rešavanje svih problema građana  Skupština, a ovo jeste problem od životnog značaja za sve Zrenjaninke i Zrenjanince.

Rokovi, koje je naprednjačka vlast objavljivala, probijani su nekoliko puta već dugi niz godina. Ugovor grada Zrenjanina, odnosno JKP "Vodovod i kanalizacija" i italijanske kompanije "Gruppo Zilio" za uslugu prečišćavanja pijaće vode potpisan je u februaru 2015. godine. Rok da Zrenjanin dobije zdravu pijaću vodu određen ugovorom istekao je 12. oktobra 2015. godine. Nakon isteka ugovora, ponovo su pala obećanja da će se fabrika vode izgraditi do kraja godine, pa do kraja mandata, zatim do kraja 2016. godine, a najavljeno je da posle toga sledi probni rad postrojenja od najduže mesec dana. Konačno je 15. juna 2017. godine pušteno postrojenje za prečišćavanje vode u rad. Zrenjaninci i dalje nemaju pijaću vodu!

Današnji medijski spin sasvim sigurno nije uspeo, jer pojavljivanje direktora pred kamerama i fotoaparatima neće dati odgovor na pitanja kada će Zrenjanin dobiti zdravi pijaću vodu i koliko će ona koštati naše sugrađane!

LSV insistira da se građanima saopšti u čemu je problem i kako se planira njegovo rešavanje, jer dok naprednjaci probijaju i pomeraju rokove, najveća žrtva su upravo građanke i građani Zrenjanina. Ako nisu sposobni da obezbede osnovne uslove za život Zrenjaninaca, neka više ne zavaravaju javnost.

(BILSV, 07.11.2017)



Odbori LSV | Nedelja, 15. 10. 2023. | Komentara: 0

Marton: Devet od deset dinara u Srbiji je u državnom budžetu. Prekinućemo tu centralizaciju!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton ističe da je sramno to što zrenjaninska vlast ćuti o, kako je ocenio, katastrofalnom stanju finansija lokalne samouprave. Poručio je i da je poražavajuće koliko je snažna centralizacija u zemlji.
Odbori LSV | Subota, 07. 10. 2023. | Komentara: 0

VOJVOĐANI-LSV: Grejna sezona u Subotici dovedena u pitanje. Bakić i Pastor nesposobni da reše problem.

VOJVOĐANI - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahtevaju od gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i predsednika Skupštine grada Balinta Pastora da javnosti objasne zašto je početak grejne sezone u gradu doveden u pitanje.
Odbori LSV | Petak, 06. 10. 2023. | Komentara: 0

Propuštena prilika da se napiše Plan razvoja grada po meri građana

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanin danas je na sednici gradske skupštine ukazala na štetnost loše urađenog Plana razvoja grada za period 2023-2030. godina



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook