Finansirati projekte od kojih građani imaju koristi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Finansirati projekte od kojih građani imaju koristi

SUBOTICA - Skupština Grada Subotice 27. oktobra je, na vanrednoj sednici, prihvatila Zaključke o daljem toku izgradnje kompleksa zatvorenih bazena SRC "Dudova šuma".

LSV Subotica

Legitimno je pravo odbornika da donose odluke iz svoje nadležnosti, ali gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici smatra da je politički nekorektno dovoditi najviše predstavničko telo Subotičana pred svršen čin, dovoditi odbornike u situaciju da svojim glasovima verifikuju odluke koje su donete daleko od očiju javnosti.

- Sve što se događalo u vezi sa trenutnim odustajanjem od nastavka izgradnje bazena previše jasno upućuje da je reč o predizbornom, marketinškom potezu, što su građani, uvereni smo, prepoznali. Prekid izgradnje trebao bi biti privremen, ali iskustvo pokazuje da je najtrajnije upravo ono što je privremeno, pa smatramo osnovanom bojazan da od bazena u Dudovoj šumi neće biti ništa. Za onaj planiran na Prozivci tek ćemo videti - piše i saopštenju Biroa za informisanje GrO LSV Subotica.

Kako se dalje navodi, logika investiranja je jasna: ne ulaže se u nešto novo, ne počinje se nov projekat, dok prethodni nije okončan. Dakle, kako se navodi, trebalo je prvo završiti bazene u Dudovoj šumi (za šta je po svemu sudeći bilo dovoljno para, jer niko nije ponudio prihvatljivo drugačije objašnjenje), ali to ne bi bilo moguće okončati pre izbora...

- Ukoliko je možda, ipak, tačno da sredstva nisu bila dovoljna za završetak bazena, onda ih je trebalo preusmeriti u nešto drugo, od čega bi građani imali neposredne koristi - recimo, završetak kolektora VII. A što se tiče zatvorenog bazena, ako smo mogli čekati ovolike godine, sačekali bismo još dve-tri da se namaknu sredstva za njegovo završavanje - navodi se u saopštenju.

(BILSV, 29.10.2011.)



Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Obezbedite Kikindi ortopeda, pa onda otvarajte klizališta

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da kikindska vlast nije sposobna da rešava probleme građana i da mora da ode.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook