Formirati radne grupe za sprečavanje odlaska mladih i probleme sela

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 03. 2018. | Komentara: 0

Formirati radne grupe za sprečavanje odlaska mladih i probleme sela

ZRENJANIN - Ponovo je odbornicima dostavljen materijal za dopunu dnevnog reda na kraju sednice, čime im nije ostavljeno ni 3 minuta da se pripreme, posebno za razmatranje bitnih strateških dokumenata kao što je program lokalnog ekonomskog razvoja grada za naredne dve godine od kog zavisi ostanak ljudi u gradu i dolazak investitora.

LSV

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina je na 16. sednici Skupštine grada iskoristila priliku da otvori temu promene imena grada na sednici Skupštine grada.

Predsednik Odborničke grupe, mr Dejan Čapo, je postavio pitanje: „Koji je tačno organ Grada doneo odluku da gradonačelnik traži mišljenje o proceduri za promenu imena grada od nadležnog ministarstva“. On je napomenuo da Skupština nije, niti je Gradsko veće i postavio pitanje da li to znači da postupcima gradonačelnika upravljaju neke neformalne grupe ili da je institucija gradske uprave produžena ruka određenih pojedinaca? Čapo je ocenio da je gradonačelnikova inicijativa nedemokratska i da demonstrira njegovu samovolju, ali i nestručnost jer ne poznaje ni osnovni pravni akt našeg grada – Statut, kao ni Zakon o lokalnoj samoupravi.

Odbornici LSV su na sednici Skupštine zatražili informaciju o najvećem problemu koji muči građane Zrenjanina, o obezbeđenju zdrave pijaće vode.

Pored toga, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine su zatražili informaciju o realizaciji projekta izgradnje obilaznice oko grada, o utrošku sredstava od rudne rente u Zrenjaninu, o stanju ulične rasvete i infrastrukture u gradu, o sudbini plastenika na teritoriji mesne zajednice Šumica.

Još jednom je ukazano da predstavnici gradske vlasti ne podnose izveštaje o radu pa je zatražen i izveštaj o radu Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

Odbornici LSV su preuzeli inicijativu i pokazali konstruktivnu ulogu u radu gradskog parlamenta i pokrenuli inicijative za formiranje radne grupe za sprečavanje odlaska mladih, za formiranje radne grupe za probleme sela na teritoriji grada Zrenjanina. Pokrenuta je i inicijativa da se primarna zdravstvena zaštita podigne na viši nivo u svim ambulantama u gradu, kao i da se uvede stalne autobuske linije na trasama gde je to neophodno.

Gradska vlast je ostala gluva na sva pitanja i inicijative konstruktivne opozicije iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine i na taj način pokazala da ih uopšte ne interesuje šta predstavnici građana misle.

Dok opozicija pokušava da iskoristi jedini način da učestvuje u donošenju odluka, vladajuća većina nastavlja grubo da krši principe demokratije i parlamentarizma.

(BILSV, 22.03.2018)




Odbori LSV | Subota, 22. 12. 2012. | Komentara: 0

Tiboru Vašu oduzet odbornički mandat

ZRENJANIN – Odbornici vladajuće većine u zrenjaninskoj Skupštini izglasali su na današnjoj sednici da se Tiboru Vašu, potpredsedniku GrO LSV Zrenjanin i odborniku u lokalnom parlamentu, zajedno sa još jednim odbornikom opozicije, oduzme odbornički mandat.
Odbori LSV | Petak, 21. 12. 2012. | Komentara: 0

LSV dala više od 150 predloga u Skupštini grada Zrenjanina

NOVI SAD – Odbornici i odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina veoma su aktivno učestvovali u radu današnje sednice lokalne skupštine.
Odbori LSV | Petak, 21. 12. 2012. | Komentara: 0

Sledi tužba OEBS-u, Skupština grada Zrenjanina povredila ljudska prava

ZRENJANIN - Odbornici i odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina najavlili su danas da će se obratiti Evropskoj komisiji i OEBS-u zbog grubog kršenja ljudskih prava na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook