Gosti iz Noriča u Skupštini grada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

Gosti iz Noriča u Skupštini grada

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju iz bratskog Noriča i sa njima razgovarao o nastavku tradicionalne saradnje dva grada, koja traje više od pet decenija.

Aleksandar Jovanovic

Delegaciju su činili počasni građani Novog Sada Dajana i Piter Bekli i bivši gradonačelnik Noriča i predsednik Društva prijateljstva Norfolk&Norič - Novi Sad Daglas Andervud. Tokom razgovora istaknuta je obostrana spremnost na daljem razvoju kulturne saradnje dva grada, naročito u muzičkoj oblasti, čemu je doprinelo i nedavno gostovanje naše umetnice Rite Kinke u Noriču. Izražena je i namera delegacije prijateljskog grada da i dalje pomaže Školu za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", kao i Crveni krst grada. Gosti su predložili i pomoć za kandidaturu Novog Sada za evropsku prestonicu kulture, s obzirom da je Norič pre tri godine bio u užem krugu kandidata za ovu značajnu manifestaciju, dok Novi Sad želi to da bude 2020. godine.

Tema razgovora je bilo i šire uključenje mladih iz dva grada putem drutvenih mreža i drugih vidova internet komunikacija i povezivanje fudbalskih klubova "Noriča", člana engleske Premijer lige i novosadske "Vojvodine", kako bi se eventualno organizovao prijateljski meč između dva kluba. Jovanović se nakon razgovora zahvalio predstavnicima grada Noriča na pažnji i trudu koji posvećuju daljem negovanju tradicionalno dobrih veza dva grada i poželeo im prijatan boravak u Novom Sadu.

(BILSV, 31. 01. 2012.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook