Gosti iz Noriča u Skupštini grada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

Gosti iz Noriča u Skupštini grada

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju iz bratskog Noriča i sa njima razgovarao o nastavku tradicionalne saradnje dva grada, koja traje više od pet decenija.

Aleksandar Jovanovic

Delegaciju su činili počasni građani Novog Sada Dajana i Piter Bekli i bivši gradonačelnik Noriča i predsednik Društva prijateljstva Norfolk&Norič - Novi Sad Daglas Andervud. Tokom razgovora istaknuta je obostrana spremnost na daljem razvoju kulturne saradnje dva grada, naročito u muzičkoj oblasti, čemu je doprinelo i nedavno gostovanje naše umetnice Rite Kinke u Noriču. Izražena je i namera delegacije prijateljskog grada da i dalje pomaže Školu za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", kao i Crveni krst grada. Gosti su predložili i pomoć za kandidaturu Novog Sada za evropsku prestonicu kulture, s obzirom da je Norič pre tri godine bio u užem krugu kandidata za ovu značajnu manifestaciju, dok Novi Sad želi to da bude 2020. godine.

Tema razgovora je bilo i šire uključenje mladih iz dva grada putem drutvenih mreža i drugih vidova internet komunikacija i povezivanje fudbalskih klubova "Noriča", člana engleske Premijer lige i novosadske "Vojvodine", kako bi se eventualno organizovao prijateljski meč između dva kluba. Jovanović se nakon razgovora zahvalio predstavnicima grada Noriča na pažnji i trudu koji posvećuju daljem negovanju tradicionalno dobrih veza dva grada i poželeo im prijatan boravak u Novom Sadu.

(BILSV, 31. 01. 2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook