Građani Zrenjanina taoci nesposobne gradske vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 08. 2018. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina taoci nesposobne gradske vlasti

Zrenjanin, 21. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava predstavnike gradske vlasti da neće dozvoliti dalje uništavanje Zrenjanina koji su već doveli do ivice raspada.

LSV

Naš grad je sramotno zapušten grad. Infrastruktura se vrtoglavom brzinom urušava, putevi su dotrajali. Zrenjaninci i Zrenjaninke nemaju zdravu pijaću vodu, a gradska vlast se uplela u niz obećanja koja nije kadra da ispuni. Naši sugrađani i sugrađanke nemaju ni čist vazduh usled širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije na šta zrenjaninska vlast na štetu građana uporno ćuti.

Sve veći problem predstavljaju divlje deponije koje se nalaze na mnogim lokacijama u gradu i naseljenim mestima. Osim što narušavaju izgled grada, predstavljaju izvor zaraze i opasnost po zdravlje ljudi. Srbija radi na otvaranju Poglavlja 27 u cilju prilagođavanja standardima EU u zaštiti životne sredine koji se zasnivaju na načelima preventivnog delovanja i borbe protiv narušavanja životne sredine na samom izvoru zagađenja.

Postavljamo pitanje šta za to vreme radi JKP „Čistoća i zelenilo“. Postavljamo pitanje da li je neodgovornu zrenjaninsku vlast zaslepila bahatost pa ne vidi stanje u kom se grad nalazi ili je nesposobna da rešava nagomilane probleme. Tražimo odgovore i odgovornost rukovodstva ovog javnog preduzeća i predstavnika gradske vlasti.

Građani Zrenjanina su taoci nesposobne gradske vlasti. Još jednom upozoravamo zrenjaninsku vlast da građani Zrenjanina nisu građani drugog reda. Podsećamo ih da, za razliku od njih, građani nisu slepi i da vide u šta pretvaraju naš grad.

Zahtevamo od gradskih čelnika da se uozbilje i odmah obezbede našim sugrađanima uslove za kvalitetan i dostojanstven život.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
U Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook