Građani Zrenjanina taoci nesposobne gradske vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 08. 2018. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina taoci nesposobne gradske vlasti

Zrenjanin, 21. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava predstavnike gradske vlasti da neće dozvoliti dalje uništavanje Zrenjanina koji su već doveli do ivice raspada.

LSV

Naš grad je sramotno zapušten grad. Infrastruktura se vrtoglavom brzinom urušava, putevi su dotrajali. Zrenjaninci i Zrenjaninke nemaju zdravu pijaću vodu, a gradska vlast se uplela u niz obećanja koja nije kadra da ispuni. Naši sugrađani i sugrađanke nemaju ni čist vazduh usled širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije na šta zrenjaninska vlast na štetu građana uporno ćuti.

Sve veći problem predstavljaju divlje deponije koje se nalaze na mnogim lokacijama u gradu i naseljenim mestima. Osim što narušavaju izgled grada, predstavljaju izvor zaraze i opasnost po zdravlje ljudi. Srbija radi na otvaranju Poglavlja 27 u cilju prilagođavanja standardima EU u zaštiti životne sredine koji se zasnivaju na načelima preventivnog delovanja i borbe protiv narušavanja životne sredine na samom izvoru zagađenja.

Postavljamo pitanje šta za to vreme radi JKP „Čistoća i zelenilo“. Postavljamo pitanje da li je neodgovornu zrenjaninsku vlast zaslepila bahatost pa ne vidi stanje u kom se grad nalazi ili je nesposobna da rešava nagomilane probleme. Tražimo odgovore i odgovornost rukovodstva ovog javnog preduzeća i predstavnika gradske vlasti.

Građani Zrenjanina su taoci nesposobne gradske vlasti. Još jednom upozoravamo zrenjaninsku vlast da građani Zrenjanina nisu građani drugog reda. Podsećamo ih da, za razliku od njih, građani nisu slepi i da vide u šta pretvaraju naš grad.

Zahtevamo od gradskih čelnika da se uozbilje i odmah obezbede našim sugrađanima uslove za kvalitetan i dostojanstven život.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
U Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook