Gradski odbor LSV Novi Sad pisao ministru policije da otvori Policijsku stanicu na Novom naselju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 21. 11. 2014. | Komentara: 0

Gradski odbor LSV Novi Sad pisao ministru policije da otvori Policijsku stanicu na Novom naselju

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad up
LSV
utio je pismo ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojši Stefanoviću sa zahtevom da u prostoru koji je Grad Novi Sad još pre tri i po godine ustupio MUP-u konačno bude otvorena policijska stanica.
 
Pismo koje možete pročitati u nastavku, ministru Stefanoviću je upućeno pre dve nedelje,  7. novembra. Odgovora i dalje nema.
 
Poštovani gospodine Stefanoviću,
 
Verujemo da ste obavešteni da je Grad Novi Sad pre tri i po godine Ministarstvu unutrašnjih poslova ustupio prostor koji je dotad koristila gradska apoteka kako bi naš grad konačno dobio još jednu policijsku stanicu.
 
Ta policijska stanica potrebna je stanovnicima naselja Detelinara, Novo naselje, Telep, Adice, Satelit, Adamovićevo naselje, Kisač i Rumenka, odnosno za više od 150.000 stanovnika koji tu žive.
 
Vaš prethodnik Ivica Dačić preuzeo je pre tri i po godine, maja 2011, ključeve prostora koji je Grad ustupio policiji.
 
Samo u periodu 2009–2012. Grad je uložio preko milion evra u Policijsku upravu Novi Sad u vidu donacija u opremi, sve verujući obećanjima prethodnog ministra policije da će žitelji tog dela Novog Sada konačno biti bezbedniji, da će njihova imovina biti sigurnija, a izdavanje dokumenata lakše.
 
Međutim, te policijske stanice još nema, a MUP je u te prostorije smestio Pograničnu policiju, od koje žitelji tog dela grada nemaju ništa.
 
Novi Sad je godinama čekao da dobije načelnika policije. Godinama smo insistirali i da Novi Sad dobije više policajaca. Ne dozvolite da prođe još jedna ili više godina dok Novo naselje konačno ne dobije policijsku stanicu.
 
Apelujemo da se snagom svog autoriteta založite za to da MUP konačno reši ovo pitanje i da prostor koji je Grad obezbedio za policijsku stanicu to konačno i postane.
 
(BILSV, 21.11.2014)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook