Gradski odbor LSV ponovio zahtev da se novi most zove Most 23. oktobra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 23. 10. 2019. | Komentara: 0

Gradski odbor LSV ponovio zahtev da se novi most zove Most 23. oktobra

Novi Sad, 23. oktobar 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine danas je Novom Sadu čestitao 75. godina od oslobođenja i pobede nad fašizmom.

Delegacija rukovodstva Gradskog odbora LSV je položila venac na Spomen groblju, a kod novoizgrađenog mosta (na mestu nekadašnjeg Žeželjevog mosta) raširen je transparent kojim je Liga podsetila na svoj zahtev da se taj most nazove Most 23.oktobra.

LSV

- Godine fašističke vladavine  su najcrnje godine u istoriji Novog Sada. U to ime, LSV želi da u čast svih onih koji su položili svoje živote za slobodu i bolji život svih nas, ovaj most nazove Most 23. oktobra. Uvereni smo da bismo i na taj način istakli antifašistički karakter Novog Sada i pokazali da čuvamo sećanje na njih i njihovu žrtvu - poručio je predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić.

On je na konferenciji za medije podsetio i na to da je LSV svih ovih godina među najistaknutijim aktivnim borcima protiv fašizma u svim njegovim oblicima i da je na to vrlo ponosna.

- Ta borba čitavog društva protiv fašizma mora biti još intenzivnija, jer je fašizam kao korov koji raste čim nema onoga ko će da ga počisti - istakao je Kravić.
 

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad  



Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook