Hitno obezbediti građanima Zrenjanina vodu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 04. 2020. | Komentara: 0

Hitno obezbediti građanima Zrenjanina vodu!

Zrenjanin, 06. april 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje neodgovorno ponašanje predstavnika zrenjaninske vlasti tokom izuzetno teškog perioda za sve naše sugrađane izazvanog pandemijom koronavirusa. 

LSV
 
Naime, u prethodnim danima Zrenjaninci su delimično ili potpuno ostali bez vode. Ponovo! Ne govorimo sada o zdravoj pijaćoj vodi koja se građanima Zrenjanina obećava već godinama, govorimo o dostupnosti bilo kakve vode, potrebne za osnovne životne potrebe. I to sve u trenutku kada je građanima tokom celog  vikenda zabranjeno kretanje te ne mogu nikako ni da je nabave.
 
Zgroženi smo činjenicom da ne samo da se gradski čelnici nisu potrudili da građanima obezbede maske, rukavice i dezinfekciona sredstva, nego se sada građanima uskraćuje jedan od osnovnih načina prevencije virusa – pranje ruku! Postavljamo pitanje da li to može da izazove lokalno širenje virusa.
 
Dodatno smo zabrinuti zbog toga što je čitav gradski krizni štab na čelu sa gradonačelnikom, zamenikom gradonačelnika i pomoćnicima u samoizolaciji, jer je jedan član kriznog štaba zaražen korona virusom. Grad ne brine o potrebama ljudi, nisu obezbeđene nikakve mere da građani lakše preguraju ovu veoma tešku situaciju.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine traži odgovornost za stanje u koje je doveden naš Zrenjanin. Tražimo da se sačuva zdravlje svih Zrenjaninaca!

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Zrenjanin




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook