Hitno vratiti liniju voza na relaciji Pančevo - Beograd

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2016. | Komentara: 0

Hitno vratiti liniju voza na relaciji Pančevo - Beograd

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo apelovao je danas na pančevačku vlast i Skupštinu grada da ne sme ostati nema na odluku „Srbija voza“ da od 1. decembra ukine direktnu liniju za Pančevo. 

LSV

- Potpuno je nejasno da se nakon višemesečne rekonstrukcije pruge, kada su se konačno postigli bezbedniji uslovi za brži i efikasniji saobraćaj vozom, ova relacija ukida zato što, navodno, nije isplativa, a svih godina pre toga je izuzetno bila, dok su uslovi bili lošiji. Ne možemo i ne smemo kao grad da ćutimo na ovu odluku zato što ona utiče na svakodnevni život mnogih Pančevaca i Pančevki koji su svoj odlazak do Beograda zasnivali na prevoz upravo ovom linijom – istakao je odbornik LSV u pančevačkoj skupštini Vladan Keljević.

On je na konferenciji za novinare uputio pitanje gradskoj vlasti da li je i to jedan od produkata one čuvene „istorijske“ posete gradonačelnika Beograda i predstavnika opštine Palilula Pančevu. 

- Ne možemo da shvatimo da isti partijski saradnici, koji obitavaju na vlasti i u jednom i u drugom gradu, ne mogu da se dogovore oko ovog pitanja, a imaju svu potrebnu vlast i političku volju da naši sugrađani ne ispaštaju ovakvom odlukom. Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Pančeva, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine će tražiti da se na dnevnom redu nađe ova tema kako bi se u najskorijem roku rešio ovaj problem, kako naši sugrađani ne bi morali da čekaju prevoz iz Zrenjanina i Vršca koji imaju direktnu liniju za Beograd jer će na taj način imati i veće troškove i duže će putovati, a svi znamo koliko je u današnje vreme svaki minut u obavljanju svakodnevnih poslova važan – najavio je Keljević. 

On je istakao i da je očigledno da gradska vlast sama ne može da isposluje za građane, pa će LSV tražiti da kao Skupština grada, sa svim svojim političkim akterima, stane u odbranu interesa sugrađana tako što će hitno biti oformljena radna grupa sačinjena od svih odborničkih grupa u gradskom parlamentu. Kako je dodao, ta radna grupa bi trebala stupi u realizaciju rešavanja pitanja prevoza vozom na relaciji Pančevo – Beograd prevoznika „Srbija voz“.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje gradskoj vlasti da je nedopustivo da se ne radi ništa i da se još jedan problem građana pusti niz vodu – zaključio je Vladan Keljević.

 (BILSV, 28.11.2016)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook