Humanitarna pomoć iz Austrije za tri zrenjaninske škole

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Humanitarna pomoć iz Austrije za tri zrenjaninske škole

ZRENJANIN - Vladimir Milošev, predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin osvrnuo se na današnjoj konferenciji za novinare na značaj humanitarnog rada aktivistkinja i aktivista stranke, a posebno na prošlonedeljnu akciju dopremanja opreme za nekoliko škola na teritoriji grada.

LSV Zrenjanin

Ona je rezultat zajedničkog angažovanja Saveta za privredu i međugraničnu saradnju GrO LSV Zrenjanin, gradskog Odbora za preduzetništvo, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Ministarstva prosvete i sporta Austrije, dodao je Milošev.

- Kamion sa opremom vrednom 22.000 evra stigao je iz austrijskog grada Bad Išla, a u narednih nekoliko dana ona će biti raspodeljena Osnovnim školama „Petar Petrović Njegoš" u Zrenjaninu i „1. oktobar" u Botošu i Srednjoj elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla". Ova saradnja traje dve godine i već smo realizovali nekoliko značajnih humanitarnih akcija - rekao je Vladimir Milošev. Podsetio je da je u prethodnom periodu stigla i donacija iz Grime u Nemačkoj, a da će se u budućnosti raditi na uspostavljanju kontakata i sa drugim zemljama EU.

- Budžetska sredstva u njihovim ministarstvima daleko su veća od naših, pa očekujemo i realizaciju nekih zajedničkih projekata, čiji bi cilj bila rekonstrukcija školskih objekata - dodao je Milošev. On je upozorio da su pojedine školske zgrade u lošem stanju i neadekvatno opremljene, da je oprema stara i po trideset godina zbog čega bi, prema njegovim rečima, ovakve inicijative trebalo podići na mnogo viši nivo, kako bi se stvorili što bolji ambijent za učenike i njihove nastavnike i profesore i na taj način popravio i kvalitet nastave - poručio je Milošev.

(BILSV, 01. 11. 2011.)



Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook