I u Bečeju puna plata za trudnice

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

I u Bečeju puna plata za trudnice

BEČEJ - Budućim bečejskim trudnicama će se, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, isplaćivati 100 posto zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.

LSV logoTo je ušlo u predlog budžeta Bečeja za 2012. godinu – kaže predsednik Opštinskog odbora LSV Bečej Šandor Pal. Ubuduće će lokalna samouprava u Bečeju isplaćivati razliku od 35 odsto pune plate za trudnice pošto država isplaćuje svega 65 odsto. Prema njegovim rečima, ova odluka je doneta nakon razgovora predstavnika LSV sa koalicionim partnerima. Svemu tome prethodila je višemesečna akcija Lige „Puna plata za trudnice“ u kojoj je prikupljeno više stotina potpisa podrške građanki i građana Bečeja za ovu inicijativu LSV. Te potpise bečejski Ligaši su 14.decembra zvanično predali nadležnima iz Opštine Bečej.

- U Bečeju  je pre 10 godina bilo preko 40.000 stanovnika a danas 37.800 stanovnika a to znači da nas je manje za 5 odsto. Teška ekonomska situacija u prethodnim godinama  dovela je do smanjenja nataliteta, pa je podrška porodici od nemerljivog značaja – kaže Pal.  Šef Lokalnog izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bečej Ferenc Toth kaže da ne treba ni pominjati koliko će ta razlika od 35 odsto porodicama značiti, jer i ovako teško sastavljaju kraj sa krajem zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalazimo.

- Kao socijalno odgovorna partija radimo na tome da pomognemo porodicama, da ponovo imamo pune škole i dečija igrališta – kaže Toth.   

(BILSV, 17.12.2011.)Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 07. 2019. | Komentara: 0

Umesto da proradi, fabrika još u izgradnji i menja hemikalije za prečišćavanje

Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika zrenjaninske vlasti prema interesima svih Zrenjaninaca time što ih i dalje dovodi u zabludu u vezi sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode.
Odbori LSV | Subota, 13. 07. 2019. | Komentara: 0

Ligaši u Zrenjaninu i Novom Sadu proslavili 29 godina postojanja LSV

Gradski odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i Zrenjanin proslavili su prethodnih dana 29 godina postojanja LSV. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV Bečej osudio nacionalistički napad sugrađanina na novinarku N1

Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth oštro je osudio nacionalistički napad svog sugrađanina na novinarku N1, Zanu Cimini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook