Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

Član Saveta za kulturu Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor Savremene galerije Zrenjanin Radovan Živankić predstavio je danas inicijativu te institucije za postavljanje spomenika Todoru Manojloviću.

Radovan Živankić

- Ovaj Bečkerečanin, po svom opredeljenju građanin Evrope, jedan je od najvećih evropejaca srpske moderne kulture koji je kao književnik, književni i likovni kritičar i teoretičar i dramski pisac, postavio temelje moderne srpske drame. U njegovu radnu biografiju upisane su funkcije skretara Opere, bibliotekara Senata i profesora beogradske Umetničke akademije – rekao je Radovan Živankić. On je dodao da je Todor Manojlović svojim radom zadužio grad Zrenjanin, te da bi podizanje spomenika bio dobar način  da mu se odužimo. Kako je rekao, ovu ideju, koja je pokrenuta uz podršku Saveta za kulturu GrO LSV Zrenjanin, podržava  i Fond "Todor Manojlović", kao  i dosadašnji laureati nagrade za moderan umetnički senzibilitet, koja nosi ime fonda. Prema njegovim rečima Savremena galerija bi, ukoliko grad Zrenjanin podrži ovu inicijativu, iznela sve poslove organizacije.

(BILSV, 28.02.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 20. 12. 2011. | Komentara: 0

Neophodno više ulaganja u kulturu

ZRENJANIN - Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu može da se pohvali brojnim realizovanim aktivnostima tokom ove godine, u koje se ubraja preko 30 književnih večeri, tribine, radionice za decu, promocije radova dobitnika književnih priznanja, obeležavanje tradicionalnih manifestacija i značajnih jubileja, kao i rad sa fondovima „Todor Manojlović“ i „Ljilja i Milka Mijatov“.
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Pokrenut ciklus tribina na temu poljoprivrede

PANČEVO - Pred brojnim poljoprivrednicima, okupljenim na poziv MO LSV Banatski Brestovac i GrO LSV Pančevo, sinoć je u Banatskom Brestovcu održana tribina na kojoj je dr. Radovanka Jakovljev-Lazić  održala predavanje na temu organske prozvodnje, preventive i zaštite bilja i upotrebe hemijskih preparata u povrtarstvu.
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

I u Bečeju puna plata za trudnice

BEČEJ - Budućim bečejskim trudnicama će se, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, isplaćivati 100 posto zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook