Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

Član Saveta za kulturu Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor Savremene galerije Zrenjanin Radovan Živankić predstavio je danas inicijativu te institucije za postavljanje spomenika Todoru Manojloviću.

Radovan Živankić

- Ovaj Bečkerečanin, po svom opredeljenju građanin Evrope, jedan je od najvećih evropejaca srpske moderne kulture koji je kao književnik, književni i likovni kritičar i teoretičar i dramski pisac, postavio temelje moderne srpske drame. U njegovu radnu biografiju upisane su funkcije skretara Opere, bibliotekara Senata i profesora beogradske Umetničke akademije – rekao je Radovan Živankić. On je dodao da je Todor Manojlović svojim radom zadužio grad Zrenjanin, te da bi podizanje spomenika bio dobar način  da mu se odužimo. Kako je rekao, ovu ideju, koja je pokrenuta uz podršku Saveta za kulturu GrO LSV Zrenjanin, podržava  i Fond "Todor Manojlović", kao  i dosadašnji laureati nagrade za moderan umetnički senzibilitet, koja nosi ime fonda. Prema njegovim rečima Savremena galerija bi, ukoliko grad Zrenjanin podrži ovu inicijativu, iznela sve poslove organizacije.

(BILSV, 28.02.2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook