Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

Zrenjanin, 26. maj 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zalažu se za osnivanje Instituta digitalne transformacije u Zrenjaninu. Smatramo to prvim konkretnim koracima ka ostvarenju našeg dugogodišnjeg cilja – osnivanja Banatskog univerziteta.

LSV

Za nas u Vojvođanskom frontu i Ligi socijaldemokrata Vojvodine obrazovanje je najvažnija oblast, a osim lokalpatriotizma na ovaj predlog nas navodi i snažan osećaj da je decentralizacija neophodna i u ovoj oblasti. Naime, Beograd ima 55 akreditovanih naučnih instituta, Vojvodina samo šest, i to svih šest u Novom Sadu. Želimo da visoko obrazovanje učinimo dostupnijim i da snizimo troškove studiranja mladim Zrenjanincima.

Prema Zakonu o nauci osnivač instituta može biti lokalna samouprava, zato predlažemo da grad Zrenjanin osnuje Institut za digitalnu transformaciju. 

Ovaj institut bi povoljno uticao na ekonomski razvoj našeg grada. Digitalna transformacija je vodeći trend u savremenom društvu koji predstavlja upotrebu digitalne tehnologije. Digitalna transformacija danas se sprovodi u industrijskoj proizvodnji, poljoprivredi, finansijama i bankarstvu, saobraćaju i transportu, svim nivoima uprave i administracije, obrazovanju, zdravstvu, kulturi. Praktično nema segmenta savremenog društva koji nije zahvaćen procesom digitalne transformacije.

Osim toga, osnivanje Instituta i Banatskog univerziteta bi direktno uticalo na rešavanje najvećeg problema našeg grada – odlaska mladih. Na ovaj način, mladima bi se ponudio razlog da ostanu u Zrenjaninu, ali bi se privukli i studenti iz drugih sredina.

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine nude konkretne predloge koji su realno izvodivi i koji bi ozbiljno unapredili kvalitet života u Zrenjaninu i to je ono što nas razlikuje od svih ostalih političkih opcija i što građani prepoznaju.

Bojana Begović
odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Grada Zrenjanina 
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook