Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

Zrenjanin, 26. maj 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zalažu se za osnivanje Instituta digitalne transformacije u Zrenjaninu. Smatramo to prvim konkretnim koracima ka ostvarenju našeg dugogodišnjeg cilja – osnivanja Banatskog univerziteta.

LSV

Za nas u Vojvođanskom frontu i Ligi socijaldemokrata Vojvodine obrazovanje je najvažnija oblast, a osim lokalpatriotizma na ovaj predlog nas navodi i snažan osećaj da je decentralizacija neophodna i u ovoj oblasti. Naime, Beograd ima 55 akreditovanih naučnih instituta, Vojvodina samo šest, i to svih šest u Novom Sadu. Želimo da visoko obrazovanje učinimo dostupnijim i da snizimo troškove studiranja mladim Zrenjanincima.

Prema Zakonu o nauci osnivač instituta može biti lokalna samouprava, zato predlažemo da grad Zrenjanin osnuje Institut za digitalnu transformaciju. 

Ovaj institut bi povoljno uticao na ekonomski razvoj našeg grada. Digitalna transformacija je vodeći trend u savremenom društvu koji predstavlja upotrebu digitalne tehnologije. Digitalna transformacija danas se sprovodi u industrijskoj proizvodnji, poljoprivredi, finansijama i bankarstvu, saobraćaju i transportu, svim nivoima uprave i administracije, obrazovanju, zdravstvu, kulturi. Praktično nema segmenta savremenog društva koji nije zahvaćen procesom digitalne transformacije.

Osim toga, osnivanje Instituta i Banatskog univerziteta bi direktno uticalo na rešavanje najvećeg problema našeg grada – odlaska mladih. Na ovaj način, mladima bi se ponudio razlog da ostanu u Zrenjaninu, ali bi se privukli i studenti iz drugih sredina.

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine nude konkretne predloge koji su realno izvodivi i koji bi ozbiljno unapredili kvalitet života u Zrenjaninu i to je ono što nas razlikuje od svih ostalih političkih opcija i što građani prepoznaju.

Bojana Begović
odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Grada Zrenjanina 




Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook