Iz Zrenjanina poslata poruka pobede

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 02. 2012. | Komentara: 0

Iz Zrenjanina poslata poruka pobede

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine trenutno ima najviši rejting u Zrenjninu, kao i sposobnost da pokaže odgovornost i obavezu da vodi grad posle predstojećih izbora, ocenjeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili predsednik GrO LSV Zrenjanin Dejan Čapo, predsednik IO GrO LSV Zrenjanin Dragan Nedeljkov i potpredsednik LSV Aleksandar Marton.

Zrenjanin

Istaknuto je da nije slučajno što je i Kongres LSV u subotu, 4. februara organizovan upravo u Zrenjaninu.

– Skupu je prisustvovalo više od 700 ljudi iz svih krajeva Vojvodine i odatle smo poslali jasnu i nedvosmislenu poruku da će rezultat našeg dugogodišnjeg rada biti pobeda na sledećim izborima – poručio je Dejan Čapo. Dodao je da će Liga insistirati na onome što je usvojeno na tom Kongresu, kroz programska dokumenta, što će biti prezentovano u Zrenjaninu i celoj Vojvodini.

– I dalje ćemo zahtevati da Vojvodina ima sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast, da ima svoju imovinu i izvorne prihode. Očekuje nas i nastavak borbe protiv fašizma, borba za lustraciju, da pokažemo da je Vojvodina sredina u kojoj ima mesta za sve, u kojoj postoji tolerancija i suživot svih građanki i građana  bez obzira na nacionalnu, versku i bilo koju drugu pripadnost – istakao je Čapo. On je naveo i da zbog sve većeg rejtinga Lige ne samo u Zrenjaninu, već i Vojvodini, u poslednje vreme ima dosta napada na njene kadrove i samu organizaciju što potvrđuje, kako je istakao, da su „u strahu velike oči“ i da postoji očigledan strah političkih oponenata. Aleksandar Marton je ocenio da je na Osmom programskom kongresu iskazana spremnost Ligašica i Ligaša da učine Srbiju, Vojvodinu i sve gradove, opštine i mesne zajednice u njima, boljim mestom za život.

–  Pokazali smo da je Liga vrlo istrajna politička partija i da smo dosledni svim našim programskim opredeljenjima. Kongres je potvrdio da smo partija sa idejama, i da je naš izborni program skoncentrisan na rešavanje nagomilanih brojnih problema u društvu. Poručili smo da nastavljamo borbu za punu autonomiju Vojvodine, i da ne prihvatamo mrvice koje nam se serviraju. I dalje ćemo podsećati da je 1987. godine grad Zrenjanin imao 45 odsto višu prosečnu platu od državnog proseka, a 55 odsto veću od proseka u RS, dok je danas je ispod proseka – ocenio je Aleksanar Marton dodajući da se neće zaboraviti da je puna autonomija bila razlog boljeg standarda. Dragan Nedeljkov je ocenio da su sa Kongresa poslate i dve neizgovorene poruke, prva, da uprkos zavejanoj Vojvodini i Zrenjaninu ni jedan delegat LSV koji je krenuo put Zrenjanina nije odustao od puta i druga, da je Kongres samo potvrdio izuzetno partijsko jedinstvo i slogu. Na današnjoj konferenciji za novinare osuđeno je i unuštavanje bilborda sa najavom Kongresa, ispisivanjem ružnih i neprimerenih poruka po njima.

– To su učinili oni koji pripadaju svemu onome protiv čega se LSV bori već više od dve decenije, i mi im poručujemo da nas to neće zaustaviti – istakao je Aleksandar Marton.

(BILSV, 07. 02. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook