Izmirena sva dugovanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Izmirena sva dugovanja

ZRENJANIN – Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Branislav Knežević istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da od danas to preduzeće više nema dugovanja ni prema kome, jer su sva izmirena. Knežević je podsetio da je, kada je 2008. imenovan za direktora dug tog preduzeća, zatekao dug od preko 170 miliona dinara.
– U periodu koji je usledio, a posle afere sa tadašnjim gradonačelnikom, smanjene su investicije, kao i ulaganja Grada. I pored svega toga, možemo da se pohvalimo da od današnjeg dana Direkcija više nije dužna nikom, jer su sva dugovanja izmirena – istakao je Branislav Knežević.

Branislav Knezevic

Dodao je da je, i pored svih teškoća koje su prethodile, ovo preduzeće ostvarilo dobre rezultate.
– Završena je izgradnja nove Hale sportova, za koju smo bili investitori i delimično finansijeri, a čija je ukupna vrednost preko 700 miliona dinara. Takođe, rekonstruisani su svi mostovi, i posle tri decenije nikakvog ulaganja, dovedeni su u stanje bezbedno za građanke i građane. Zahvaljujući Direkciji za kratko vreme saniran je i Gradski bazen kao vitalan sportski objekat – rekao je Branislav Knežević najavljujući nastavak radova tokom ove godine. On je ukazao da je neophodno obezbediti sredstva za redovno održavanje svih saniranih objekata, kako uloženi trud i novac ne bi propadali.

– U proteklom periodu asfaltiran je veliki broj ulica u gradu i naseljenim mestima, tako da u prvim prolećnim danima nismo imali većih problema sa udarnim rupama. U pregovorima smo sa JP “Putevi Srbije“ oko ulaganja u revitalizaciju lokalnih putnih pravaca prema naseljenim mestima, a koji su  u nadležnosti grada Zrenjanina – istakao je Knežević. On je pri tom upozorio da je “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ jedino javno preduzeće kojem su značajno umanjena sredstva iz gradskog budžeta u odnosu na raniji period, ali i da to nije umanjilo dobre rezultate, niti uticalo na izmirivanje dugova prema izvođačima radova.

(BILSV, 27. 03. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook