Jedina investicija u Zrenjaninu - asfaltiranje ulice na kredit

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 11. 2014. | Komentara: 0

Jedina investicija u Zrenjaninu - asfaltiranje ulice na kredit

ZRENJANIN - Jedina „investicija“ napredne vlasti u Zrenjaninu jeste podizanje kredita od 800 miliona dinara, od čega je asfaltirana Gimnazijska ulica, izjavio je član Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić.

LSV

On je na današnjoj konferenciji za novinare naglasio i da bi to bilo u redu da se ulica asfaltira od budžetskih prihoda, a ne od pozajmljenog novca sa kamatom.

- Nakon razgovora sa više preduzetnika različitih delatnosti koji godinama posluju u lokalima u Gimnazijskoj ulici, dominantan je utisak da će obustava saobraćaja u toj ulici, ali i okolnim ulicama, drastično pogoršati privrednu aktivnost brojnih radnji i ugostiteljskih objekata, a nekolicina preduzetnika već planira zatvaranje lokala. Tako će vlast dodatno urušiti već ozbiljno narušenu poslovnu klimu centra grada, smanjiti broj zaposlenih, a sa time i izvorne prihode budžeta grada – istakao je Rudić.

On je napomenuo da je od silnih obećanja kako će pokrenuti Zrenjanin i zaposliti na hiljade radnika, napredna vlast u praksi uspela samo da se zaduži za ogroman iznos, otera stranog investitora i 12 miliona evra investicije, onemogući zapošljavanje 200 Zrenjaninaca, a sa „projektom Gimnazijska“ započinje i uspešno proterivanje preduzetnika koji godinama rade u centru.

- Do kraja mandata, upravljajući gradom na ovakav način, grad će postati pustinja, u kojoj će šetati samo psi lutalice, dok košava kovitla bačene novine i ostalo smeće, kao jedine spomenike koji će ostati nakon pošasti koja je u obliku ovakve vlasti zadesila Zrenjanin – zaključio je Aleksandar Rudić.

(BILSV, 18.11.2014)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook