Još jedno polovično rešenje gradske vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 29. 07. 2015. | Komentara: 0

Još jedno polovično rešenje gradske vlasti

Novi Sad, 29. jul - Da je tokom tri godine, koliko upravlja Novim Sadom, gradska vlast zaista želela da pomogne građanima koji žive u blizini Riblje pijace i kojima je parking zaista neophodan, prilikom nedavne rekonstrukcije Trga republike bila bi urađena podzemna garaža za koju postoji idejno rešenje. LSV

Pozivamo gradsku vlast da jasno odgovori - zašto to nije urađeno? 

Umesto da tako na dugi rok reši problem sa parkiranjem u ovom delu grada,  Trg republike je samo popločan behatonom, a najavljuje se postavljanje montažne garaže na jednu od retkih zelenih gradskih površina i to na prostoru koji je pod zaštitom i nalazi se između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, a za koji je zadužena pokrajinska administracija.

Iako je garaža u ovom kraju grada itekako potrebna, očito je da je gradska vlast svesno propustila priliku da to pitanje reši, upravo zato da bi manipulisala građanima u dnevnopolitičke i predizborne potrebe i izazivala sukob sa pokrajinskom administracijom, koju po ovom pitanju nije ni konsultovala.  

Pozivamo gradsku vlast da ostavi politiku po strani, da ne pokušava da manipuliše građanima i da uradi bar nešto u svom trogodišnjem mandatu tako što će naći adekvatnu lokaciju za parking u ovom delu grada, bez ugrožavanja zeleniih površina, ali i bezbednosnih, tehničkih i brojnih drugih preduslova i međunarodnih standarda za rad muzeja.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook