Još uvek bez radova na obilaznici

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 22. 01. 2019. | Komentara: 0

Još uvek bez radova na obilaznici

Zrenjanin, 22. januar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom postavlja pitanje zrenjaninskoj naprednjačkoj vlasti zašto izgradnja obilaznice oko Zrenjanina još nije započeta.

LSV

Obišli smo mesto gde bi trebalo da je gradilište i uverili se svojim očima da, po svemu sudeći, obilaznica oko grada neće skoro. Gradilište je pusto, nikakve pripreme nisu izvršene, radnika na gradilištu nema, radovi još nisu ni započeti.

Sve što naprednjački kadrovi znaju je da ponekad napravi neku demagošku predstavu. Tako je i prošle godine svečano i pomprezno otvorena izgradnja obilaznice, uz prisustvo ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, direktora JP “Putevi Srbije”, sa radnicima i građevinskim mašinama u pozadini, za najavljeni deo izgradnje dat je rok do septembra ove godine, a samo dan nakon svečanog otvaranja gradilište je ostalo pusto i tako je i do dan danas.
I tada smo upozoravali na neiskrenost u namerama gradskih čelnika i nažalost ponovo smo bili u pravu.

Podsećamo još jednom, gradski čelnici od 2012. godine redovno najavljuju radove sa obećanjem da će kompletna obilaznica biti završena do 2016. godine. Osim što obilaznica nije završena kako je planirano, izrazili smo sumnju i u ispravnost namera vladajuće većine kada je u pitanju cena. Naime, najpre je rečeno da je za nastavak izgradnje obilaznice obezbeđeno 654 miliona dinara, da bi zatim bio potpisan protokol o načinu izgradnje druge faze obilaznice oko grada sa Putevima Srbije vredan 775 miliona dinara, dok se ovih dana govori o vrednosti radova  od 350 miliona dinara plus PDV.

Ni građani Zrenjanina, ni javnost, ni opozicija ne znaju ništa o tome šta se dešava sa ovim važnim životnim problemom. Ovakvim ponašanjem naprednjačka većina pokazuje neodgovornost, zanemarivanje interesa građana i nesposobnost.

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine godinama konstantno upozorava na neispunjena obećanja o izgradnji obilaznice na sednicama Skupštine grada, u obraćanjima javnosti, putem traženja informacija od javnog značaja i postavljanja odborničkih pitanja, ali gradski čelnici na sve to ostaju nemi.

Zrenjaninska putna infrastruktura se ionako raspada, a prolazak kamiona kroz centar dodatno opterećuje naše puteve. Naši kolovozi su u veoma lošem stanju sa rupama na svakih par metara pa Zrenjaninci moraju da voze slalom da bi te rupe izbegli. Problem izgradnje obilaznice oko Zrenjanina je neophodno rešiti.

LSV zahteva od predstavnika vladajuće koalicije da prestanu sa izigravanjem interesa građana i završe posao koji su obećali ili da podnesu ostavke.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe LSV
u Skupštini grada ZrenjaninaOdbori LSV | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Nadležni da se oglase, a trovači kazne

Nakon trovanja pčela, riba i pronalaska nelegalnog otpada u Kikindi, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde podnela je u ponedeljak inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada. Šef odborničke grupe LSV Miroslav Grujić je za lokalnu TV Rubin rekao da bi ta sednica imala dve tačke dnevnog reda.
Odbori LSV | Utorak, 11. 06. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne sluša Maju Gojković i Anu Brnabić - obavestićemo Evropsku komisiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nezadovoljstvo zbog nastavka prakse sazivanje sednica Skupštine grada Zrenjanina po hitnom postupku.
Odbori LSV | Petak, 07. 06. 2019. | Komentara: 0

Sednica Skupštine opštine Žitište sazvana protivzakonito

Sednica Skupštine Opštine sazvana za petak 7. jun 2019. godine sazvana je protivno članu 34 Zakona o Lokalnoj Samoupravi sazvana za manje od 24. časa sa jednom jedinom tačkom  - Treći rebalans budžeta ove male opštine srednjebanatskog okruga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook