Jovanović: Omogućiti Novosađanima registraciju vozila

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 11. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Omogućiti Novosađanima registraciju vozila

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović najoštrije je osudio napad na Novosađane i Novosađanke koji su čekali u redu radi registracije vozila, ispred zgrade Policijske uprave u Novom Sadu na Bulevaru kralja Petra I, i zatražio od novosadske policije da učini sve kako bi se našlo rešenje da građani i građanke Novog Sada mogu bez problema da izvade potrebna dokumenta.

Aleksandar Jovanovic

– Smatrajući apsolutno nedopustivim ovakve i slične incidente, kao i gužve koje se već nekoliko meseci unazad stvaraju zbog procedure oko predaje zahteva za registraciju vozila, podsećam Vas da je Policija, u skladu sa članom 1. stav 2. Zakona o policiji i članom 9. Zakona o državnoj upravi odgovorna za ostvarivanje bezbednosti, odnosno da je, kao organ državne uprave, dužna da strankama omogući brzo i delotvorno ostvarivanje njihovih prava i pravnih interesa –  naveo je Jovanović. Podsetimo, incident se dogodio u utorak, 10. januara ujutro, ispred zgrade novosadske Policijske uprave, kada je grupa mladića koja je preprodavala brojeve za registraciju vozila, fizički napala Novosađanke i Novosađane, zato što iste nisu želeli da kupe od njih.

– Ovim putem apelujem na Vas da preduzmete sve potrebne dužnosti i mere u skladu sa pomenutim zakonima, kako bi se u budućnosti sprečilo narušavanje javnog reda i mira i bezbednosti naših sugrađanki i sugrađana i kako bi se obezbedilo potrebno ljudstvo i prostor, radi trajnog rešavanja problema sa gužvama zbog dobijanja potrebnih dokumenata za vozila – istakao je Jovanović.
Grad Novi Sad je tokom prethodne tri i po godine učinio veoma mnogo kako bi se rad novosadske policije poboljšao, a pored kupovine opreme i vozila, ustupljen je i prostor za novu policijsku ispostavu na Novom naselju i Satelitu, gde je predviđena i šalter sala za dokumenta, koja izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova, preko Policijske uprave u Novom Sadu.

(BILSV, 11. 01. 2012.)Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom. 
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook