Jovanović: Omogućiti Novosađanima registraciju vozila

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 11. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Omogućiti Novosađanima registraciju vozila

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović najoštrije je osudio napad na Novosađane i Novosađanke koji su čekali u redu radi registracije vozila, ispred zgrade Policijske uprave u Novom Sadu na Bulevaru kralja Petra I, i zatražio od novosadske policije da učini sve kako bi se našlo rešenje da građani i građanke Novog Sada mogu bez problema da izvade potrebna dokumenta.

Aleksandar Jovanovic

– Smatrajući apsolutno nedopustivim ovakve i slične incidente, kao i gužve koje se već nekoliko meseci unazad stvaraju zbog procedure oko predaje zahteva za registraciju vozila, podsećam Vas da je Policija, u skladu sa članom 1. stav 2. Zakona o policiji i članom 9. Zakona o državnoj upravi odgovorna za ostvarivanje bezbednosti, odnosno da je, kao organ državne uprave, dužna da strankama omogući brzo i delotvorno ostvarivanje njihovih prava i pravnih interesa –  naveo je Jovanović. Podsetimo, incident se dogodio u utorak, 10. januara ujutro, ispred zgrade novosadske Policijske uprave, kada je grupa mladića koja je preprodavala brojeve za registraciju vozila, fizički napala Novosađanke i Novosađane, zato što iste nisu želeli da kupe od njih.

– Ovim putem apelujem na Vas da preduzmete sve potrebne dužnosti i mere u skladu sa pomenutim zakonima, kako bi se u budućnosti sprečilo narušavanje javnog reda i mira i bezbednosti naših sugrađanki i sugrađana i kako bi se obezbedilo potrebno ljudstvo i prostor, radi trajnog rešavanja problema sa gužvama zbog dobijanja potrebnih dokumenata za vozila – istakao je Jovanović.
Grad Novi Sad je tokom prethodne tri i po godine učinio veoma mnogo kako bi se rad novosadske policije poboljšao, a pored kupovine opreme i vozila, ustupljen je i prostor za novu policijsku ispostavu na Novom naselju i Satelitu, gde je predviđena i šalter sala za dokumenta, koja izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova, preko Policijske uprave u Novom Sadu.

(BILSV, 11. 01. 2012.)Odbori LSV | Subota, 23. 01. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad će večno čuvati uspomenu na žrtve Novosadske racije

Novi Sad će večno u svom srcu čuvati uspomenu na sve žrtve januarskog pogroma 21, 22. i 23. januara 1942. godine. Ovo je mesto velike tuge, boli i velike obaveze za naš grad - da ne dozvolimo da se ikada više povampire ideologije koje su dovele do ovog zla, poručio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić.
Odbori LSV | Subota, 19. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Rešenje pijaće vode u Banatu nisu fabrike vode, već regionalni vodovod

Problem pijaće vode u Zrenjaninu nije rešen izgradnjom Fabrike vode. Situacija jeste bolja od kako Fabrika radi, ali problem i dalje postoji, jer, iako možda voda izlazi čista iz fabrike, ona prolazi kroz prljave i često bušne cevi, i do krajnjeg korisnika opet dolazi neupotrebljiva, izjavio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 
Odbori LSV | Petak, 18. 12. 2020. | Komentara: 0

Obećali smo i ispunili: Zaustavljamo prolazak teških kamiona kroz Detelinaru i Salajku!

Zabranjen je prolazak kamiona težih od pet tona kroz Ulice Kornelija Stankovića, Rumenačku, Rumenački put, Partizansku i Industrijsku! Time je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad ispunio predizborno obećanje dato građanima u naseljima Detelinara i Salajka.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook