Kada će odbornici skupštine Grada Zrenjanina doneti odluku o zabrani korišćenja plastičnih kesa?

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Ponedeljak, 23. 12. 2019. | Komentara: 0

Kada će odbornici skupštine Grada Zrenjanina doneti odluku o zabrani korišćenja plastičnih kesa?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozdravio je odluke kojima su Beograd i Novi Sad zabranili upotrebu plastičnih kesa na mestima prodaje roba i usluga, osim biorazgradivih plastičnih kesa proizvedenih u skladu sa Pravilnikom o tehničkim i drugim zahtevima za plastične kese sa aditivom za oksidacionu razgradnju i biorazgradnju. 

LSV

Ovo je jedna od mera kojom se pospešuje očuvanje životne sredine, s obzirom na to da su plastične kese postale simbol zagađenja planete plastikom, navode zrenjaninski ligaši. 

- Iako deluju bezazleno, kesu koristimo samo dvadesetak minuta, a potrebno je 400-1000 godina da se ona razgradi. Kese završavaju kao komunalni otpad i predstavljaju veliku opasnost po životnu sredinu, jer se nikada ne mogu u potpunosti uništiti. Upotreba plastičnih kesa mora se smanjiti na minimum. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Gradsko veće grada Zrenjanina da što pre donese i uputi Skupštini grada na usvajanje odluku o zabrani upotrebe plastičnih kesa na mestima prodaje roba i usluga na teritoriji Zrenjanina – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.
(SzILSV, 23.12.2019)Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 04. 2020. | Komentara: 0

Hitno obezbediti građanima Zrenjanina vodu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje neodgovorno ponašanje predstavnika zrenjaninske vlasti tokom izuzetno teškog perioda za sve naše sugrađane izazvanog pandemijom koronavirusa. 
Odbori LSV | Sreda, 01. 04. 2020. | Komentara: 0

Ukinuti naplatu parkiranja za vreme vanrednog stanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da se u Zrenjaninu i tokom vanrednog stanja naplaćuje parking.
Odbori LSV | Subota, 28. 03. 2020. | Komentara: 0

Zašto nema proizvodnje i podele dezinfekta građanima u opštini Novi Bečej kada postoji oprema?

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej zahteva objašnjenje zašto novobečejska vlast ne organizuje proizvodnju i podelu dezinfekcionog sredstva, natrijumhipohlorita, u dogovoru sa JP „Komunalac“ građanima, kao što to u mnogim gradovima već uveliko funkcioniše.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook