Kada će odbornici skupštine Grada Zrenjanina doneti odluku o zabrani korišćenja plastičnih kesa?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 23. 12. 2019. | Komentara: 0

Kada će odbornici skupštine Grada Zrenjanina doneti odluku o zabrani korišćenja plastičnih kesa?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozdravio je odluke kojima su Beograd i Novi Sad zabranili upotrebu plastičnih kesa na mestima prodaje roba i usluga, osim biorazgradivih plastičnih kesa proizvedenih u skladu sa Pravilnikom o tehničkim i drugim zahtevima za plastične kese sa aditivom za oksidacionu razgradnju i biorazgradnju. 

LSV

Ovo je jedna od mera kojom se pospešuje očuvanje životne sredine, s obzirom na to da su plastične kese postale simbol zagađenja planete plastikom, navode zrenjaninski ligaši. 

- Iako deluju bezazleno, kesu koristimo samo dvadesetak minuta, a potrebno je 400-1000 godina da se ona razgradi. Kese završavaju kao komunalni otpad i predstavljaju veliku opasnost po životnu sredinu, jer se nikada ne mogu u potpunosti uništiti. Upotreba plastičnih kesa mora se smanjiti na minimum. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Gradsko veće grada Zrenjanina da što pre donese i uputi Skupštini grada na usvajanje odluku o zabrani upotrebe plastičnih kesa na mestima prodaje roba i usluga na teritoriji Zrenjanina – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.
(SzILSV, 23.12.2019)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook