Kada će odbornici skupštine Grada Zrenjanina doneti odluku o zabrani korišćenja plastičnih kesa?

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Ponedeljak, 23. 12. 2019. | Komentara: 0

Kada će odbornici skupštine Grada Zrenjanina doneti odluku o zabrani korišćenja plastičnih kesa?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozdravio je odluke kojima su Beograd i Novi Sad zabranili upotrebu plastičnih kesa na mestima prodaje roba i usluga, osim biorazgradivih plastičnih kesa proizvedenih u skladu sa Pravilnikom o tehničkim i drugim zahtevima za plastične kese sa aditivom za oksidacionu razgradnju i biorazgradnju. 

LSV

Ovo je jedna od mera kojom se pospešuje očuvanje životne sredine, s obzirom na to da su plastične kese postale simbol zagađenja planete plastikom, navode zrenjaninski ligaši. 

- Iako deluju bezazleno, kesu koristimo samo dvadesetak minuta, a potrebno je 400-1000 godina da se ona razgradi. Kese završavaju kao komunalni otpad i predstavljaju veliku opasnost po životnu sredinu, jer se nikada ne mogu u potpunosti uništiti. Upotreba plastičnih kesa mora se smanjiti na minimum. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Gradsko veće grada Zrenjanina da što pre donese i uputi Skupštini grada na usvajanje odluku o zabrani upotrebe plastičnih kesa na mestima prodaje roba i usluga na teritoriji Zrenjanina – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.
(SzILSV, 23.12.2019)Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom. 
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook