Kada će odbornici skupštine Grada Zrenjanina doneti odluku o zabrani korišćenja plastičnih kesa?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 23. 12. 2019. | Komentara: 0

Kada će odbornici skupštine Grada Zrenjanina doneti odluku o zabrani korišćenja plastičnih kesa?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozdravio je odluke kojima su Beograd i Novi Sad zabranili upotrebu plastičnih kesa na mestima prodaje roba i usluga, osim biorazgradivih plastičnih kesa proizvedenih u skladu sa Pravilnikom o tehničkim i drugim zahtevima za plastične kese sa aditivom za oksidacionu razgradnju i biorazgradnju. 

LSV

Ovo je jedna od mera kojom se pospešuje očuvanje životne sredine, s obzirom na to da su plastične kese postale simbol zagađenja planete plastikom, navode zrenjaninski ligaši. 

- Iako deluju bezazleno, kesu koristimo samo dvadesetak minuta, a potrebno je 400-1000 godina da se ona razgradi. Kese završavaju kao komunalni otpad i predstavljaju veliku opasnost po životnu sredinu, jer se nikada ne mogu u potpunosti uništiti. Upotreba plastičnih kesa mora se smanjiti na minimum. Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Gradsko veće grada Zrenjanina da što pre donese i uputi Skupštini grada na usvajanje odluku o zabrani upotrebe plastičnih kesa na mestima prodaje roba i usluga na teritoriji Zrenjanina – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.
(SzILSV, 23.12.2019)



Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook