Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica organizovao je danas konferenciju za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju", koja se od ponedeljka, 25. oktobra, vodi na teritoriji čitave Vojvodine.

Portparol Gradskog odbora LSV, Marko Milojević, istakao je tom prilikom da je cilj kampanje da se produži važenje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao zakon o lustraciji, sa 10 na 20 godina.

"Iako usvojen još 2003, ovaj zakon do danas praktično nije bio primenjen. Skorijim prestankom njegovog važenja urušio bi se institucionalni i pravni okvir za bilo kakvu mogućnost sučeljavanja našeg društva s vlastitom, nimalo slavnom prošlošću " istakao je Milojević. Portparol GrO LSV Sr. Mitrovica posebno je naglasio značaj sprovođenja lustracije, pozivajući se na Rezoluciju Saveta Evrope o merama za uklanjanje nasleđa bivših totalitarnih sistema, u kojoj se navode opasnosti koje prete društvu nespremnom da se suoči s vlastitom prošlošću:

"U najboljem slučaju nastaće oligarhija umesto demokratije, korupcija umesto vladavine prava i organizovani kriminal umesto ljudskih prava. U najgorem slučaju, rezultat bi mogao biti baršunasta obnova totalitarnog režima, ili pre - nasilno svrgavanje mlade demokratije " istakao je Milojević. Ovaj zaključak Saveta Evrope prava je slika današnjeg srpskog društva, jedno veliko upozorenje, te poziv na odgovornost svih, dodao je on na kraju.

(BILSV, 29. 10. 2010.)




Odbori LSV | Petak, 30. 03. 2012. | Komentara: 0

Liga ne menja svoju politiku

ZRENJANIN- Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za pokrajinskog poslanika po većinskom izbornom sistemu Vladimir Vasiljev gostujući u emisiji “Odgovor” na Regionalnoj televiziji Santos, izjavio je da LSV ima jedinstvenu politiku na sva tri nivoa vlasti: lokalnom, pokrajinskom i republičkom, što  traje već pune 22 godine.
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Izmirena sva dugovanja

ZRENJANIN – Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Branislav Knežević istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da od danas to preduzeće više nema dugovanja ni prema kome, jer su sva izmirena.
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Izboriti se za bolju budućnost

KUSIĆ – U izuzetnoj atmosferi, u punoj sali Spomen doma u Kusiću, pred oko 250 članova i simpatizera, održana je prva predizborna tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine u opštini Bela Crkva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook