Kikinđane čeka poskupljenje vode koja je neispravna za piće

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 30. 12. 2018. | Komentara: 0

Kikinđane čeka poskupljenje vode koja je neispravna za piće

KIKINDA - Skupština Grada Kikinde usvojila je budžet za 2019. godinu na koji je šef odborničke grupe LSV Miroslav Grujić imao brojne zamerke, jer isti nit je razvojni nit je socijalni već birokratski.

LSV

Grujić je ukazao da je gradska vlast ovog puta prekršila dva zakona. Prema Zakonu o budžetu u članu 31, koji definiše budžetski kalendar, stoji da se budžet mora usvojiti do 20. decembra, a kikindski parlament je isti usvajao 28.12, takođe je prekršen i Zakon o lokalnoj samoupravi, član 11, u kom stoji da je obaveza lokalne samouprave da sprovede javnu raspravu o budžetu, konkretno o delu budžeta koji se odnosi na investicije, a javne rasprave nije bilo.

Grujić je kritikovao i plan rada JP "Kikinda", pogotovo deo koji se odnosi na to da će Kikinđani od 01.01.2019. plaćati vodosnabdevanje i kanalizaciju čak 16,1% više. Zapitao je da li je voda u Kikindi uopšte ispravna za piće i zatražio da vlast ili nadležni za to javnosti predoče rezultate analize vode i obznane da li je ispravna za piće ili ne.

Na ova pitanja odbornika LSV, Dijana Jakšić Kiurski, finansijski direktor JP "Kikinda", nije dala odgovor pa je Grujić bio uporan i ponovo postavio isto pitanje. On je prisutne upitao i zašto za vreme sednice piju flaširanu vodu, ako je voda iz česme ispravna, takođe je pitao i gospođu Jakšić Kiurski da li ona pije vodu iz česme na šta je odmahnula glavom. Upornost Grujića se isplatila te je predstavnica JP "Kikinda" rekla za govornicom da voda nije ispravna za piće.

No, i pored svega, odbornici vlasti su usvojili ovaj plana rada JP "Kikinda" tako da građane Kikinde očekuju u 2019. godini 16,1% veći računi za vodu, iako nije ispravna za piće.

(SzILSV, 30.12.2018)



Odbori LSV | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Bicikli za učenike OŠ "Kosta Trifković"

NOVI SAD - Članice i članovi Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine "Sava Kovačević" priključili su se akciji podele bicikala učenicima osnovnih škola u okviru aktivnosti Gradske uprave za saobraćaj i puteve.
Odbori LSV | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Nema kulture sa praznim stomakom

ZRENJANIN – Bez suštinskih reformi celog sistema nemoguće je poboljšati stanje u kulturi Srbije, a kamoli kulturu lokalne sredine. Svaki pokušaj se završava na pojedinačnom entuzijazmu – upozorio je danas kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu mr Vladimir Vasiljev.
Odbori LSV | Subota, 14. 04. 2012. | Komentara: 0

Šarena jaja za najmlađe

VRŠAC – Vršački ligaši danas su najmlađim sugrađanima delili jaja i balone povodom predstojećeg hrišćanskog praznika Uskrsa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook