Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

KISAČ – Po ko zna koji put u proteklom periodu, i danas su kandidati i kandidatkinje liste Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad za odbornike u Skupštini grada razgovarali sa građanima ispred pijace u Kisaču.

LSV

Na štandu Vojvođanskog fronta sa Kisačanima su razgovarali Robert Kolar, Slobodanka Beba Markov, Damir Kondić, Mirko Grujičić, Jarmila Agarski i Robert Vizi, a najviše pohvala dobili su zbog poziva pokrajinskoj vlasti i Nacionalnom savetu slovačke nacionalne manjine da ne nameću stranačko rešenje, nego da poslušaju Kisačane u odabiru direktora Osnovne škole „Ljudovit Štur“, kao i zbog zalaganje da ove godine počne izgradnja kanalizacije.

Građani su na štandu Vojvođanskog fronta poručili da su u medijima videli poruku Vojvođaskog fronta u vezi sa tim i da dobijena podrška puno znači.

– Najpre, znamo da nismo sami u borbi za pravdu i protiv nametanja rešenja od vlastodržaca. I znamo da ima ko da nas čuje i da nas razume, a to znači da ćemo pre ili kasnije uspeti da sami izaberemo ko je najbolje rešenje za to da bude direktor u školi gde uče naša deca – čulo se danas na štandu Vojvođanskog fronta.

Podsetimo, funkcioner Vojvođanskog fronta i član Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Zdenko Kolar pozvao je u sredu Pokrajinsku vladu na čelu sa Igorom Mirovićem i sekretara Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravo u nacionalne manjine Mihalja Njilaša i Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine da obustave politički pritisak i nametanje svog rešenja pri imenovanju direktorke Osnovne škole „Ljudovit Štur“ u Kisaču.

On je konstatovao i da štrajk i okretanje leđa kojem je v.d. direktorka bila izložena 21. maja, kao i sam protest u sredu protiv njenog imenovanja u organizaciji Sindikata prosvetnih radnika OŠ „Ljudevit Štur“ dovoljno jasno ukazuju da nametanje kadrovskog rešenja po volji vlasti neće doneti ništa dobro u radu te škole.

– Što je najgore, takva atmosfera nikako ne doprinosi obrazovanju osnovaca u Kisaču, a istovremeno im šalje i vrlo ružnu poruku o nametanju sile i zakona jačeg. Na kraju, ali ne i najmanje važno, jeste i to da čitav slučaj kompromituje rad Nacionalnog saveta. Zato pozivam Nacionalni savet da što pre organizuje novu sednicu i to uživo, a ne imejlom, kao i da na njoj promeni svoju prethodnu odluku i uvaži zahteve Kisača, poručio je Zdenko Kolar.



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook