Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

KISAČ – Po ko zna koji put u proteklom periodu, i danas su kandidati i kandidatkinje liste Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad za odbornike u Skupštini grada razgovarali sa građanima ispred pijace u Kisaču.

LSV

Na štandu Vojvođanskog fronta sa Kisačanima su razgovarali Robert Kolar, Slobodanka Beba Markov, Damir Kondić, Mirko Grujičić, Jarmila Agarski i Robert Vizi, a najviše pohvala dobili su zbog poziva pokrajinskoj vlasti i Nacionalnom savetu slovačke nacionalne manjine da ne nameću stranačko rešenje, nego da poslušaju Kisačane u odabiru direktora Osnovne škole „Ljudovit Štur“, kao i zbog zalaganje da ove godine počne izgradnja kanalizacije.

Građani su na štandu Vojvođanskog fronta poručili da su u medijima videli poruku Vojvođaskog fronta u vezi sa tim i da dobijena podrška puno znači.

– Najpre, znamo da nismo sami u borbi za pravdu i protiv nametanja rešenja od vlastodržaca. I znamo da ima ko da nas čuje i da nas razume, a to znači da ćemo pre ili kasnije uspeti da sami izaberemo ko je najbolje rešenje za to da bude direktor u školi gde uče naša deca – čulo se danas na štandu Vojvođanskog fronta.

Podsetimo, funkcioner Vojvođanskog fronta i član Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Zdenko Kolar pozvao je u sredu Pokrajinsku vladu na čelu sa Igorom Mirovićem i sekretara Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravo u nacionalne manjine Mihalja Njilaša i Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine da obustave politički pritisak i nametanje svog rešenja pri imenovanju direktorke Osnovne škole „Ljudovit Štur“ u Kisaču.

On je konstatovao i da štrajk i okretanje leđa kojem je v.d. direktorka bila izložena 21. maja, kao i sam protest u sredu protiv njenog imenovanja u organizaciji Sindikata prosvetnih radnika OŠ „Ljudevit Štur“ dovoljno jasno ukazuju da nametanje kadrovskog rešenja po volji vlasti neće doneti ništa dobro u radu te škole.

– Što je najgore, takva atmosfera nikako ne doprinosi obrazovanju osnovaca u Kisaču, a istovremeno im šalje i vrlo ružnu poruku o nametanju sile i zakona jačeg. Na kraju, ali ne i najmanje važno, jeste i to da čitav slučaj kompromituje rad Nacionalnog saveta. Zato pozivam Nacionalni savet da što pre organizuje novu sednicu i to uživo, a ne imejlom, kao i da na njoj promeni svoju prethodnu odluku i uvaži zahteve Kisača, poručio je Zdenko Kolar.Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook