Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

KISAČ – Po ko zna koji put u proteklom periodu, i danas su kandidati i kandidatkinje liste Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad za odbornike u Skupštini grada razgovarali sa građanima ispred pijace u Kisaču.

LSV

Na štandu Vojvođanskog fronta sa Kisačanima su razgovarali Robert Kolar, Slobodanka Beba Markov, Damir Kondić, Mirko Grujičić, Jarmila Agarski i Robert Vizi, a najviše pohvala dobili su zbog poziva pokrajinskoj vlasti i Nacionalnom savetu slovačke nacionalne manjine da ne nameću stranačko rešenje, nego da poslušaju Kisačane u odabiru direktora Osnovne škole „Ljudovit Štur“, kao i zbog zalaganje da ove godine počne izgradnja kanalizacije.

Građani su na štandu Vojvođanskog fronta poručili da su u medijima videli poruku Vojvođaskog fronta u vezi sa tim i da dobijena podrška puno znači.

– Najpre, znamo da nismo sami u borbi za pravdu i protiv nametanja rešenja od vlastodržaca. I znamo da ima ko da nas čuje i da nas razume, a to znači da ćemo pre ili kasnije uspeti da sami izaberemo ko je najbolje rešenje za to da bude direktor u školi gde uče naša deca – čulo se danas na štandu Vojvođanskog fronta.

Podsetimo, funkcioner Vojvođanskog fronta i član Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Zdenko Kolar pozvao je u sredu Pokrajinsku vladu na čelu sa Igorom Mirovićem i sekretara Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravo u nacionalne manjine Mihalja Njilaša i Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine da obustave politički pritisak i nametanje svog rešenja pri imenovanju direktorke Osnovne škole „Ljudovit Štur“ u Kisaču.

On je konstatovao i da štrajk i okretanje leđa kojem je v.d. direktorka bila izložena 21. maja, kao i sam protest u sredu protiv njenog imenovanja u organizaciji Sindikata prosvetnih radnika OŠ „Ljudevit Štur“ dovoljno jasno ukazuju da nametanje kadrovskog rešenja po volji vlasti neće doneti ništa dobro u radu te škole.

– Što je najgore, takva atmosfera nikako ne doprinosi obrazovanju osnovaca u Kisaču, a istovremeno im šalje i vrlo ružnu poruku o nametanju sile i zakona jačeg. Na kraju, ali ne i najmanje važno, jeste i to da čitav slučaj kompromituje rad Nacionalnog saveta. Zato pozivam Nacionalni savet da što pre organizuje novu sednicu i to uživo, a ne imejlom, kao i da na njoj promeni svoju prethodnu odluku i uvaži zahteve Kisača, poručio je Zdenko Kolar.



Odbori LSV | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 1

Više pažnje usmeriti na kulturu

ZRENJANIN – Zbog restriktivnog budžeta, budžetske ustanove kulture teško ostvaruju sve planove i ideje, ali bez obzira na to, i dalje se realizuju kvalitetni programski sadržaji, istakla je  na konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine članica tog odbora i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

U Novom Orahovu izglasan novi samodoprinos

BAČKA TOPOLA – U Novom Orahovu je u subotu 10. decembra završen referendum radi izjašnjavanja građana za uvođenje samodoprinosa za područje Mesne zajednice Novo Orahovo od 1. januara 2012. godine do 31. decembra 2021. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Edukacijom protiv nasilja

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana ljudskih prava, koji se obeležava 10. decembra, Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina ugostio je danas Alisu Kockar iz zrenjaninske kancelarije Omladinske grupe Helsinškog odbora za ljudska prava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook