Ko Kikinđane izlaže opasnosti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 06. 2019. | Komentara: 0

Ko Kikinđane izlaže opasnosti?

KIKINDA – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda apeluje na gradsku vlast da počne ozbiljnije da se bavi čuvanjem zdravlja Kikinđana. 

LSV

- Pored neispravne i skupe pijaće vode i prošlogodišnjeg odlaganja opasnog otpada na Regionalnoj deponij,i sada smo svedoci još jednog otkrića opasnog otpada i to 300 tona. Otpad je otkriven u krugu nekadašnje fabrike „Hemik“, koja se nalazi veoma blizu najvećeg gradskog stambenog naselja. Umesto što građanima „mažu“ oči besplatnim preventivnim pregledima i na taj način pokušavaju da pokažu nekakvu svoju brigu za zdravlje Kikinđana, zahtevamo da počnu ozbiljno da se bave ovom temom – ističe se u saopštenje kikindskih ligaša.

Oni zahtevaju da se prestane sa izlaganjem građana opasnim materijama i nezdravom vodom. 

- Ukoliko je vlast odgovorna prema svojim sugrađanima u najkraćem roku će reagovati i, takođe, apelovati na nadležne organe kako bi sprečila dalje uništavanje zdravlja Kikinđana i Kikinđanki. Krivci za ovakvu ekološku katastrofu se moraju pronaći, jasno imenovati i najstrožije kazniti. Nikako se ne sme dozvoliti da se krivac za ovaj incident sakriva iza „firme koja je u zakupu Hemika“. Mora se tačno reći građanima ko ih izlaže tolikoj opasnosti! – zaključeno je u saopštenju.

(SzILSV, 04.06.2019)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook