Ko Kikinđane izlaže opasnosti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 06. 2019. | Komentara: 0

Ko Kikinđane izlaže opasnosti?

KIKINDA – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda apeluje na gradsku vlast da počne ozbiljnije da se bavi čuvanjem zdravlja Kikinđana. 

LSV

- Pored neispravne i skupe pijaće vode i prošlogodišnjeg odlaganja opasnog otpada na Regionalnoj deponij,i sada smo svedoci još jednog otkrića opasnog otpada i to 300 tona. Otpad je otkriven u krugu nekadašnje fabrike „Hemik“, koja se nalazi veoma blizu najvećeg gradskog stambenog naselja. Umesto što građanima „mažu“ oči besplatnim preventivnim pregledima i na taj način pokušavaju da pokažu nekakvu svoju brigu za zdravlje Kikinđana, zahtevamo da počnu ozbiljno da se bave ovom temom – ističe se u saopštenje kikindskih ligaša.

Oni zahtevaju da se prestane sa izlaganjem građana opasnim materijama i nezdravom vodom. 

- Ukoliko je vlast odgovorna prema svojim sugrađanima u najkraćem roku će reagovati i, takođe, apelovati na nadležne organe kako bi sprečila dalje uništavanje zdravlja Kikinđana i Kikinđanki. Krivci za ovakvu ekološku katastrofu se moraju pronaći, jasno imenovati i najstrožije kazniti. Nikako se ne sme dozvoliti da se krivac za ovaj incident sakriva iza „firme koja je u zakupu Hemika“. Mora se tačno reći građanima ko ih izlaže tolikoj opasnosti! – zaključeno je u saopštenju.

(SzILSV, 04.06.2019)



Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 05. 2012. | Komentara: 1

Aleksandru Zografu nagrada Fonda "Todor Manojlović"

ZRENJANIN - Saši Rakeziću, strip crtaču iz Pančeva, u petak je, u Gradskoj kući Zrenjanina, svečano dodeljena nagrada Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet. Nagrada, koju je ovogodišnjem laureatu dodelio Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, sastoji se iz novčanog iznosa, povelje i objavljivanja knjige dobitnika u ediciji "Feniks" Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Petak, 11. 05. 2012. | Komentara: 0

Sto knjiga za OŠ Bratstvo i jedinstvo u Belom Blatu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton, uručio je danas preko 100 knjiga direktoru OŠ "Bratstvo-jedinstvo" u Belom Blatu, koje je Gradski odbor Omladine Lige u Zrenjaninu skupio tokom akcije "Knjiga se srcem daje".
Odbori LSV | Četvrtak, 10. 05. 2012. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica pobede nad fašizmom

KOVIN - Predstavnici Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kovin su kao i proteklih godina polaganjem venaca juče u tom mestu odali počast žrtvama fašizma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook