Ko Kikinđane izlaže opasnosti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 06. 2019. | Komentara: 0

Ko Kikinđane izlaže opasnosti?

KIKINDA – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda apeluje na gradsku vlast da počne ozbiljnije da se bavi čuvanjem zdravlja Kikinđana. 

LSV

- Pored neispravne i skupe pijaće vode i prošlogodišnjeg odlaganja opasnog otpada na Regionalnoj deponij,i sada smo svedoci još jednog otkrića opasnog otpada i to 300 tona. Otpad je otkriven u krugu nekadašnje fabrike „Hemik“, koja se nalazi veoma blizu najvećeg gradskog stambenog naselja. Umesto što građanima „mažu“ oči besplatnim preventivnim pregledima i na taj način pokušavaju da pokažu nekakvu svoju brigu za zdravlje Kikinđana, zahtevamo da počnu ozbiljno da se bave ovom temom – ističe se u saopštenje kikindskih ligaša.

Oni zahtevaju da se prestane sa izlaganjem građana opasnim materijama i nezdravom vodom. 

- Ukoliko je vlast odgovorna prema svojim sugrađanima u najkraćem roku će reagovati i, takođe, apelovati na nadležne organe kako bi sprečila dalje uništavanje zdravlja Kikinđana i Kikinđanki. Krivci za ovakvu ekološku katastrofu se moraju pronaći, jasno imenovati i najstrožije kazniti. Nikako se ne sme dozvoliti da se krivac za ovaj incident sakriva iza „firme koja je u zakupu Hemika“. Mora se tačno reći građanima ko ih izlaže tolikoj opasnosti! – zaključeno je u saopštenju.

(SzILSV, 04.06.2019)



Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Akcija Vojvođanski monopol

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je danas u centru grada akciju pod nazivom „Vojvođanski monopol“, čiji je cilj ukazivanje na značaj vraćanja vojvođanske imovine.
Odbori LSV | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo ljude, ideje i projekte

SREMSKA MITROVICA – U izbornoj trci za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“, koja nosi redni broj 6, nalazi se Miodrag Mitrović, koji za list Danas ističe da su sigurno oni koji su ga kandidovali prepoznali šta to on sve namerava da uradi ako bude izabran za gradonačelnika.
Odbori LSV | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Asfaltiraju se ulice u "Maloj Americi"

ZRENJANIN - Počeli su dugo očekivani radovi na asfaltiranju centralnih ulica u naselju "Rade Končar", u mesnoj zajednici "Mala Amerika" u Zrenjaninu. Ovim će biti završeni obimni i kompleksni radovi na obnovi infrastrukture naselja, koji obuhvataju ne samo rekonstrukciju kolovoza i pešačkih staza, već i toplovodne i kišne kanalizacione mreže, kao i izgradnju novih parking mesta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook