Kolar: Protiv besmislenih ulaganja u strane kompanije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 12. 05. 2016. | Komentara: 0

Kolar: Protiv besmislenih ulaganja u strane kompanije

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra apsolutno prioritetnim dovođenje stranih i domaćih investitora u cilju pokretanja privrede, ali je upitno da li sva ulaganja  imaju smisla, istakao je predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar. Govoreći u emisiji „Radar“ Radio-televizije Vojvodine o investicijama američke kompanije „Lear“ u Novi Sad i finansijskim obavezama grada prema toj kompaniji, Kolar je najveće zamerke izneo upravo na sam ugovor koji nije dovoljno transparentan i nejasnoće oko ulaganja.

 

– Trideset tri miliona evra je obaveza grada Novog Sada u parterne radove, u izgradnju objekta, 14 miliona evra je subvencija „Lear“- u od strane Vlade Republike Srbije, što u zbiru iznosti 47 miliona evra. Kada se to podeli na ugovornu obavezu koja kaže između 1.600 i 2.000 radnika, da kažemo na 2.000 radnika, to iznosi  23.500 evra subvencije po jednom radnom mestu – istakao je Kolar. Ponovio je da LSV podržava investiranje i od strane lokalne samouprave u stvaranje novih radnih mesta, ali ne pošto-poto, pod svakojakim okolnostima.

– Ovo su zaista sporne okolnosti – zaključio je Kolar.


(BILSV, 12. 05. 2016)




Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook