Korak ka decentralizaciji sporta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Korak ka decentralizaciji sporta

ZRENJANIN - Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina (SSGZ) i član Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin Srđan Bogaroški, na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare osvrnuo se na rad ove sportske ustanove u prethodnom periodu, i pohvalio izmeštanje sportskih događaja, iz velikih centara, u manje sredine.

Zoran Bogaroški

-U Zrenjaninu je ove godine organizovano sedam međunarodnih takmičenja, a sam grad pokazao se kao odličan domaćin, sa dobrim organizacionim kapacitetima. Kod nas su održane i završnice nekoliko državnih prvenstava u raznim sportovima i za različite uzrasne kategorije - podsetio je Srđan Bogaroški. On je dodao da je SSGZ do sada organzovao i predstavljanje novog Zakona o sportu za članice saveza, kako bi im bila olakšana njegova primena.

- Sportski savez je prošle nedelje potpisao sporazum sa Ministarstvom omladine i sporta u vezi sa opremanjem sportskih terena i sala, sa naglaskom na naseljena mesta, kako bi stanovnicima koji ne žive u gradu približili sport i omogućili bavljenje različitim sportskim aktivnostima - rekao je on. Bogaroški je, u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine, ovom prilikom čestitao odbojkašicama Srbije osvojenu titulu šampionki Evrope, posebno Zrenjaninkama Jovani Brakočević, Maji Ognjenović i Brižitki Molnar. On je pohvalio i grad Zrenjanin kao suorganizatora ovog prvenstva, jer se nekoliko utakmica igralo u „Kristalnoj dvorani", čime je, kako je istakao, dat veliki doprinos decentralizaciji sporta. U prilog tome ide i usvojeni Zakon o vraćanju imovine, kojim će lokalnim samoupravama, a samim tim i sportistima, biti vraćeni na upravljanje i sportski objekti.

(BILSV, 04.10.2011.)

 




Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

LSV u Vršcu sve jača

VRŠAC – Iako je Liga socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu vanparlamentarna stranka, to GrO LSV Vršac ni na koji način nije sprečilo da tokom prethodne godine preduzme niz veoma uspešnih akcija, tribina, foruma i konferencija, navodi predsednik vršačkih ligaša Dušan Vladislav.
Odbori LSV | Petak, 13. 01. 2012. | Komentara: 0

Autobusi GSP pristupačni za sve

NOVI SAD - Niskopodni autobusi sa rampom, koji omogućavaju prevoz osoba u invalidskim kolicima, promovisani su danas na liniji 12, a u autobusu su se zajedno provozali predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, njegova zamenica Marija Vrebalov, predsednica Centra "Živeti uspravno" Milica Ružičić Novković i direktor JGSP-a "Novi Sad" Branislav Bogaroški.
Odbori LSV | Petak, 13. 01. 2012. | Komentara: 0

Hitno utvrditi šta se desilo na Adamovićevom naselju!

Novi Sad, 13. januar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se hitno razjasni šta se tačno dogodilo i zbog čega je pretučen Bahrija Bulić na Adamovićevom naselju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook