Kravić: Problem Novog Sada su interesne grupe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 30. 01. 2015. | Komentara: 0

Kravić: Problem Novog Sada su interesne grupe

NOVI SAD – Najveći problem u novosadskom parlamentu jesu dve grupacije koje dodaju većinu da bi se vladalo Novim Sadom, a koje nisu stranke već interesne grupe: Treća Srbija i Dinara-Drina-Dunav, a koje kao takve nisu ni postojale za vreme izbora, istakao je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić.

LSV

Gostujući u emisiji „Sučeljavanje“ na Radio televiziji Vojvodine, Kravić je podsetio da su te dve grupacije u gradski parlament ušle kao Dveri i Romska demokratska stranka. On je istakao da partije imaju svoju politiku, svoju infrastrukturu i odgovaraju svojim biračima, dok to u slučaju navedenih grupacija i preletača u njihove redove ne važi.
– Imate prevaru ne samo odbornika, nego čitave odborničke liste u novosadskoj skupštini. To je veći problem zbog toga što, kad imate prelazak odbornika, vi ipak tog odbornika priključujete negde, u neku stranku, a stranka ima svoju politiku, ima svoju infrastrukturu, odgovara nekom. A Treća Srbija i Dinara-Drina-Dunav su praktično interesne grupe, to nisu stranke – naveo je Kravić.
Dodao je da nedavni izbori za Savet MZ u Ledincima najbolje pokazuju koliko takvim grupacijama pogoduje učešće u vlasti, jer je jedna od njih, sa minornom podrškom među biračima, ispala dominantna. Kravić  je ukazao i na to da je LSV do danas zadržala svojih 12 odbornika, koliko je glasovima Novosađana osvojila na izborima 2012. godine.
Govoreći o rešavanju problema u javnom sektoru Novog Sada, Kravić je upozorio da je pitanje stranačkog zapošljavanja i broja zaposlenih samo jedan aspekt rekonstrukcije tog sektora, a da je neophodno postaviti takav sistem da ta preduzeća postanu održiva, odnosno samoodrživa.
– Ja ću samo da podsetim, da je neke 2010. ili 2011. godine, kada je Maja Gojković u svojim pretrčavanjima bila u G17, pa je onda G17,  koji je bio koalicioni partner DS u gradu, bio zadužen za pomenuti Spens; direktor koga je ona dovela dobio od grada novac, 50 miliona da otpusti jedan broj ljudi. Onda je on otpustio 50 ljudi i zaposlio 30 i nešto novih – podsetio je Kravić.
– Mi moramo strateški rešavati stvari i Liga socijaldemokrata Vojvodine, u tom smislu, apsolutno podržava nekakve strateške ciljeve kojima se ide, koji imaju smisla – rekao je Kravić. Govoreći o tome što odbornici LSV nisu podržali odluku da se direktoru festivala Exit Dušanu Kovačeviću dodeli Februarska nagrada grada Novog Sada za 2014. godinu, Kravić je rekao da Liga nikada nije bila protiv Exita, ali da je praksa do sada bila da se nagrada daje pojedincu, za neko životno delo.
– Problem je suštinski: Exit je tim, Exit nije samo Dušan Kovačević. To je suština stvari zašto nismo glasali. Mi nismo protiv Exita nikad bili – rekao je Kravić podsetivši da je Liga podržavala Exit i kada su neki njegovi članovi bili hapšeni.
 
(BILSV, 30. 01. 2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook