Krenula kampanja u Bečeju

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 03. 2012. | Komentara: 0

Krenula kampanja u Bečeju

BEČEJ - Tribinom u Bačkom Petrovom Selu, održanom 15.marta u zgradi mesne zajednice, Liga socijaldemokrata Vojvodine je zvanično započela predizbornu kampanju na teritoriji opštine Bečej.

Tribina

Gosti tribune bili su Diana Milović, zamenik šefa Područnog izbornog štaba za južnu Bačku, kao i Vaš Tibor i Čizik Karolj, članovi predsedništva LSV. Šef izbornog štaba OO LSV Bečej je u svojoj uvodnoj reči pozdravio prisutne članove i simpatizere naše stranke, predstavio goste i predao reč kandidatkinji za poslanicu u Skupštini autonomne pokrajine Vojvodine po većinskom izbornom sistemu Veri Guljaš. U svom kratkom govoru, kandidatkinja je posebnu pažnju posvetila lokalnim problemima i ponudila načine njihovog prevazilaženja. Povodom aktuelnih uznemiravajućih pojava pljački i razbojništava na teritoriji Bačkog Petrovog Sela, meštanima je predočeno rešenje u vidu policije koja bi bila pod ingerencijom Pokrajine, tako da ne bi za svaki svoj potez morala da čeka odobrenje iz centrale u Beogradu. Tibor Vaš je ukazao na štetnost politike koju sprovodi Savez vojvođanskih Mađara na ovim prostorima, deleći pripadnike mađarske nacionalne manjine na „dobre“ i „nedovoljno dobre“, pri čemu su dobri samo oni koji glasaju za SVM i zalažu se za autonomiju zasnovanu  na nacionalnom principu, čija bi posledica bila getoizacija građana pripadnika nacionalnih manjina. I Čizik i Vaš su rekli da su zabrinuti zbog propadanja i pustošenja vojvođanskih sela i apelovali na građane da ne prodaju svoje plodne njive i da na taj način spreče urušavanje i sistematsku pljačku Vojvodine. Završnu reč na tribini je održala Diana Milović. Uz zadovoljstvo zbog očigledne činjenice da, za razliku od mnogih drugih mesta u Vojvodini, žene u Bačkom Petrovom Selu imaju svoje, a ne mišljenje svojih muževa, budući da su u sali od ukupnog broja prisutnih meštana gotovo polovinu činile pripadnice slabijeg pola, ona je u svom izlaganju, između ostalog podsetila da su upravo dve ligašice, Aleksandra Jerkov i Olena Papuga zaslužne za izmenu i dopunu Zakona o izboru odbornika i poslanika u Skupštini, te da na svakoj od lista koje se predaju Izbornoj komisiji mora biti jedna trećina slabije zastupljenog pola.

(BILSV, 19.03.2012.)Odbori LSV | Sreda, 10. 02. 2021. | Komentara: 0

LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

Viziju, ljubav i borbu Vase Stajića za građansku, autonomnu i modernu Vojvodinu ima ko da nasledi. Liga socijaldemokrata Vojvodine čuva i neguje i njegove ideje i uspomenu na ovog velikog čoveka u istoriji Vojvodine, poručio je Robert Kolar, potpredsednik LSV.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2021. | Komentara: 0
Odbori LSV | Utorak, 26. 01. 2021. | Komentara: 0

Utvrditi odgovornost za propast zrenjaninske Fabrike vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalnih, pokrajinskih i državnih organa vlasti da najzad pokažu ozbiljnost i prekinu agoniju zvanu „izgradnja fabrike vode u Zrenjaninu“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook