Krivci za upropaštavanje gradskih preduzeća u prethodne dve godine će odgovarati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 16. 07. 2014. | Komentara: 0

Krivci za upropaštavanje gradskih preduzeća u prethodne dve godine će odgovarati

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada će insistirati na tome da novoimenovani direktori javnih i javnokomunalnih preduzeća jasno predoče u kakvom su stanju zatekli ta preduzeća, koliko je zaposlenih i po kom osnovu u protekle dve godine, te da li će zahtevati utvrđivanje odgovornosti zbog loših rezultata svojih prethodnika, saopštio je danas novosadski odbor LSV.

LSV- Ako budu odbili da to učine, LSV će istrajavati u tom zahtevu dokle god ne budu poznate činjenice o stanju u koje su ta preduzeća dovedena u protekle dve godine.
Jer, neko mora da odgovara za upropaštavanje gradskih preduzeća i nabijanje dugova – istaknuto je u saopštenju.

Ligaši pozdravljaju odluku direktora PU „Radosno detinjstvo“ koji je dan nakon kritike LSV podneo ostavku na tu funkciju, ali očekuju da se podnese detaljan izveštaj o njegovom učinku i raspravlja o njegovim rezultatima.  

- Kakvo je stanje zatečeno u JP „Urbanizam“ gde je na 100 postojećih radnika zaposleno još 35 rođaka i stranačkih poslušnika 3D? Kakvo je stanje zatečeno u JKP „Lisje“, JKP „Gradsko zelenilo“, JKP „Stan“? Kakvo je stanje zatečeno u JGSP „Novi Sad“?, Ako su ti direktori dobro radili, zašto su „rekonstruisani“? Ako nisu - zašto ne odgovaraju? I kako su onda neki od njih dobili da rukovode drugim gradskim preduzećima?  - pita u saopštenju GrO LSV Novi Sad.

Onako kako je predstavljen, rebalans gradskog budžeta bi mogao da ulije nadu da će nešto u gradu konačno biti zakrpljeno, popravljeno ili podšišano, dodaje se i naglašava da nas iskustvo u prethodne dve godine uverava u suprotno. Novosadski ligaši podsećaju da je pre deset dana zamenik gradonačelnika i funkcioner stranke koja je dve godine u vlasti primetio da je „stanje u gradskim javnim i javnokomunalnim preduzećima neodrživo“ i da se „broj zaposlenih mora smanjiti, a usluge moraju biti jeftinije“.

Zato što su radili upravo suprotno i zato što će, nakon odlaska svih tih koji su u prilici da doslovno uništavaju komunalni sistem grada jer dodaju većinu ovoj gradskoj vlasti, on biti potpuno devastiran, moraće se dogoditi dve stvari:

1. LSV će tražiti podršku građana za poteze koji se moraju preduzeti da bi se stanje popravilo.
2. Oni će da odgovaraju.

 (BILSV, 16.07.2014)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook