Krivična prijava protiv Lukrecie Ursulesku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 0

Krivična prijava protiv Lukrecie Ursulesku

ZRENJANIN – Potpredsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin i odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev, potvrdio je danas novinarima da je Lukrecia Ursulesku, odbornica u lokalnom parlamentu koja je svoje mesto osvojila na listi LSV, a onda se proglasila nezavisnom i pružila podršku sadašnjoj većini okupljenoj oko stranaka SNS i SPS, dobila posao u zrenjaninskom JKP "Vodovod i kanalizacija".

Vladimir Milošev

– Na osnovu prava na dostupnost informacijama od javnog značaja, dobili smo odgovor od ovog preduzeća u kojem piše da je gospođa Ursulesku dobila zaposlenje 30. jula ove godine, samo dvadesetak dana nakon konstitutivne sednice Skupštine grada, na mestu administrativnog radnika i to na neodređeno vreme. Potvrđeno je i da je njena neto zarada 40.500 dinara – izjavio je Milošev, dodajući da suma, koju će ova odbornica dobiti do kraja njenog radnog veka, prelazi 70 hiljada evra.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine će, zbog svega ovoga, podneti krivičnu prijavu protiv Lukrecie Ursulesku i NN lica. Smatramo da je ovo očigledan primer mita i korupcije, koji takođe pokazuje da je sadašnja vlast prekršila sva svoja predizborna obećanja i da se trenutno bavi sama sobom i opstankom na vlasti, a ne građankama i građanima Zrenjanina – istakao je Milošev. On je upozorio da je takvo ponašanje nedopustivo i skandalozno.
– I u narednom periodu ćemo pratiti rad svih javnih preduzeća, ustanova, Gradske uprave i funkcionera i upozoravaćemo javnost i nadležne na zloupotrebe – upozorio je Milošev. Napomenuo je i da ovakvi postupci sadašnje vlasti udaljavaju Srbiju od evropskih integracija, u trenutku kada se dovodi u pitanje opstanak Srbije u bezviznom režimu i njen odnos sa EU, kao i da vode ka udaljavanju od stvarne borbe protiv korupcije.

(BILSV, 16. 10. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook