Krpe budžet na kraju godine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 19. 12. 2018. | Komentara: 0

Krpe budžet na kraju godine

ZRENJANIN - Da je ovogodišnji budžet grada Zrenjanina bio loše postavljen, to smo videli, ali nas gradski čelnici nažalost uvek iznenade. Predstavnici zrenjaninske lokalne vlasti se hvale kako realno postavljaju budžet, a 29. novembra, dakle na kraju godine, im je Vlada Republike Srbije prebacila 60 miliona dinara za izvršavanje obaveza usled smanjenog obima prihoda budžeta. U prevodu na narodski jezik gase požar. To je slika i prilika njihovog odnosa prema novcima građana, njihovog neštedljivog, bahatog ponašanja i nesposobnosti da predvide i realizuju projektovani budžet.

LSV

Imajući uvid u budžet za 2019. godinu, vidimo da će i on biti neodgovoran, nerazvojni, bez ozbiljne socijalne komponente, budžet koji nije okrenut prema građaninu Zrenjanina i njegovim potrebama.

Naprednjačka vlast ni u 2018. godini nije ostvarila ono što je obećala. Građanke i građani Zrenjanina i dalje nemaju zdravu pijaću vodu, izgradnja obilaznice nije ni započeta, kafilerija nesnosno smrdi, apoteke po selima se zatvaraju, a obećanja o izgradnji paraolimpijskog centra, akva parka, auto moto i bob staze, golf terena i dalje su mrtvo slovo na papiru.

Zrenjanin je po svim ekonomskim pokazateljima ispod republičkog proseka, nezaposlenost je velika, životni standard građana na niskom nivou, infrastruktura je u veoma lošem stanju, pa se nameće pitanje na šta se to potrošio novac građana.

Svi građani Zrenjanina su ovih dana svedoci i trenutnog pokazatelja lošeg planiranja i trošenja novca, jer smo, zbog neadekvatnog čišćenja snega, posebno u manjim i perifernim ulicama, ostali zavejani kao da smo u ledenom dobu.

LSV smatra da je bahatost i neodgovornost gradskih čelnika pri trošenju novca građana nedopustiva i nastaviće da prati sve poteze vlasti i štiti interese građana Zrenjanina.

mr Dejan Čapo
predsednik Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina

 




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook