Kule u centru Novog Sada će pogoršati situaciju s parkingom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 30. 08. 2015. | Komentara: 0

Kule u centru Novog Sada će pogoršati situaciju s parkingom

NOVI SAD, 30. avgust - Sve izvesnija gradnja stambeno-poslovne kule od 13 spratova u ulici Narodnih heroja, preko puta Glavne pošte u Novom Sadu, pored polemike o ruženju starog gradskog jezgra pokreće i pitanje nedostajućeg parking prostora u samom centru Novog Sada i, posledično, mogućnost izazivanja saobraćajnog haosa u tom delu grada.

LSV
Da je želela i umela  gradska vlast je problem parkinga u centru Novog Sada mogla rešiti prilikom nedavne rekonstrukcije Trga republike, izgradnjom podzemne garaže za koju postoji i idejno rešenje. 
Umesto toga, najavljuje postavljanje montažne garaže između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Ne treba ponavljati da je reč o jednoj od retkih zelenih gradskih površina, koja bi na taj način bila nepovratno izgubljena, kao ni da se iza tog predloga zapravo krije politikantski pokušaj sukoba s pokrajinskom administracijom, budući da su navedeni muzeji u njenoj nadležnosti. 
Predlog Stručnog saveta za saobraćaj i puteve Gradskog odbora LSV Novi Sad jeste da se obavezno zaustavi projekat izgradnje kula u centru grada, važan samo za političku elitu na vlasti, i da grad sa JP “Parking servis“ najzad krene u izgradnju javnih garaža u centru grada kako bi građanima i gostima Novog Sada jednom za svagda olakšala pristup atraktivnim lokacijama u centru grada. 

Stručni savet za saobraćaj i puteve
Gradskog odbora  
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook