Lični i partijski interesi SNS i SPS ugrožavaju Zrenjaninke i Zrenjanince

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 23. 01. 2019. | Komentara: 0

Lični i partijski interesi SNS i SPS ugrožavaju Zrenjaninke i Zrenjanince

Zrenjanin, 23. januar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine je i ranije upozoravala na protivzakonit način davanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Gotovo 2.500 hektara najbolje banatske zemlje dobile su tri fantomske ili strane firme.

LSV

Na sve naše kritike - vlasti su ostajale neme. Ćutali su i prilikom protesta zrenjaninskih paora, koji su pokušali da ubede odbornike vladajuće većine u Skupštini grada da spreče nezakonito donošenje odluka. 

Ova priča polako dobija epilog. Banatski poljoprivrednici pokrenuli su pred Upravnim sudom u Novom Sadu postupak ocene zakonitosti davanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta preduzeću „Food planet“. Upravni sud je poništio odluku kojom je zemlja data u višegodišnji zakup ovoj zrenjaninskoj firmi, jer je našao da ovo preduzeće nije dokazalo uspešnost u realizaciji nekog od investicionih projekata.

Ta informacija nikoga ne čudi, jer je poznato da se radi o preduzeću koje je osnovano pred samu licitaciju i da ima samo jednog zaposlenog radnika.

Postavljamo pitanje predstavnicima lokalne vlasti u Zrenjaninu zašto su svojim odlukama naštetili javnom interesu i pogodovali pojedincima, koji gotovo da nemaju nikakve veze sa poljoprivrednom proizvodnjom.

Zrenjaninci bi voleli da saznaju zašto je lokalnim vlastima u novembru 2017. godine bio preči interes strane firme, kakva je Tenis, ili lokalnih investitora koji nemaju nikakvog iskustva u agraru. Možda partijska orijentacija tih investitora i sveprisutna parola „LIČNI INTERES PRE SVEGA“?

Bahata i neodgovorna lokalna vlast opet se igra sudbinama građana Zrenjanina. Vreme je da se povuku, jer njihova nesposobnost ugrožava egzistenciju hiljada Zrenjaninaca.
 
Potpredsednik Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin
Branislav Knežević



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook