Liga ne menja svoju politiku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 30. 03. 2012. | Komentara: 0

Liga ne menja svoju politiku

ZRENJANIN- Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za pokrajinskog poslanika po većinskom izbornom sistemu Vladimir Vasiljev gostujući u emisiji “Odgovor” na Regionalnoj televiziji Santos, izjavio je da LSV ima jedinstvenu politiku na sva tri nivoa vlasti: lokalnom, pokrajinskom i republičkom, što  traje već pune 22 godine. 

Vladimir Vasiljev

Prema njegovim rečima, da bi se na lokalu živelo bolje, mora da postoji decentralizovan sistem, odnosno nadležnosti finansijske autonomije, što jednostavno znači da  AP Vojvodina mora da raspolaže svojim resursima.

- Svi se sete Vojvodine pred izbore, međutim, u realnosti je situacija malo drugačija.  LSV zato ne vodi kampanju pred izbore, nego radi sve vreme – rekao je on .
Vasiljev je dodao da zbog toga želi da podseti šta je pet poslanika Lige uradilo za interes Vojvođanki i Vojvođana, odnosno šta je počelo da se radi, a od čega se svakako neće odustati u narednim mandatima.

- Amandmanima, inicijativama, kasnije pregovorima Nenada Čanka i Bojana Kostreša sa Mirkom Cvetkovićem, Vojvodini je vraćena nadležnost nad Akademijom nauka i umetnosti, vlasništvo  nad javnim preduzećima, kasnije je otvorena Kancelarija Vojvodine u Briselu, kao i Razvojna banka Vojvodine – rekao je on.

Kako je rekao Zakonom o javnoj svojini Liga je uspela da Vojvodini vrati imovinu:
- Novac od sukcesije za sve objekte na prostoru bivše SFRJ, puteve drugog reda, kanalsku mrežu, šume, privredne organizacije i sredstva javnog informaisanja, zaštitu kulturnih dobara, nauke tehnološkog razvoja – istakao je Vasiljev, dodajući da je, osim toga Liga uspela da, u šest gradova u pokrajini, trudnice dobijaju punu platu, a  ukinuta je i godišnja registracija traktora i usvojen je Regionalni prostorni plan AP Vojvodine. Takođe, podsetio je Vasiljev, amandmanima su oboreni članovi Zakona o prostornom planu RS od 2010. do 2020. koji su predviđali da Beograd  bude do Pančeva, Opova, Inđije i Sremske Mitrovice, što je teritorija Vojvodine, koja bi tako  izgubila hiljade hektara zemlje, i sav prihod u Prostornom planu išao bi u razvoj Beograda. Kako  je naglasio, građanke  i građane interesuju samo rezultati, pa zato moraju da znaju šta je do sada uradio i koje je rezultate postigao bilo koji kandidat .

-Ono što sam ja uradio u okviru svog posla i odgovornosti, i zbog čega sam kandidovan od strane LSV, a  što nadilazi značaj samog Zrenjanina, jeste to da je već nekoliko godina, i to najkriznijih u svim oblastima, naša  biblioteka  najbolja u Srbiji u okviru svoje nadležnosti, a to je Srednjobanatski okrug – rekao je Vladimir Vasiljev, napominjući da je GNB “Žarko Zrenjanin”  jedina u Srbiji koja je uradila Evropski projekat međugranične saradnje i dobila devet  miliona dinara za razvoj. Kako je istakao, to znači da je ova zrenjaninska ustanova kulture više zaradila, nego što je za razvoj dobila od osnivača, a ima i izvorne prihode  iz svojih uslužnih delatnosti koji su višestruko  povećani .

(BILSV, 30.03.2012.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook