Liga socijaldemokrata Vojvodine uvek na strani građanki i građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 03. 2020. | Komentara: 0

Liga socijaldemokrata Vojvodine uvek na strani građanki i građana

Sombor, 04. mart 2020 - Svaki početak predizborne kampanje donosi „nove“ ideje o tome kako pomoći građankama i građanima, planove koji podižu standard i unapređuju uslove života. Tako je prilikom predstavljanja u ime „Novo lice Sombora“ dr Snežana Gajić, kandidatkinja za pomoćnicu gradonačelnika za oblast socijalne politike, predstavila kao „novu ideju“ nameru da unapredi prava trudnica, naročito u okviru zapošljavanja, ukazujući „da se tokom trudničkog bolovanja omogući lični dodatak koji nije umanjen“. 

LSV

Podsetićemo naše sugrađane i sugrađanke da je ministar Tomica Milosavljević predložio izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju kojim je trudnicama naknada za vreme trudničkog odsustva umanjena na 65% iznosa, krajem 2005. godine. Liga socijaldemokrata Vojvodine je reagovala kampanjom „Puna plata za trudnice“, insistirajući na isplati 100% trudničkog bolovanja. Početkom 2011. godine je i Gradski odbor LSV Sombor pokrenuo akciju prikupljanja potpisa građana i građanki, na osnovu čega je u Skupštini grada predata inicijativa da se razlika od 35% isplaćuje iz budžeta grada. Velika podrška sugrađana i sugrađanki bila je dokaz da su naše namere bile ispravne i da je ovo bila prava odluka. Tokom akcije, prikupljeno je preko hiljadu potpisa, nakon čega je odbornik u Skupštini grada Sombora predao predlog Zaključka o dodatnoj zaštiti trudnica na teritoriji grada Sombora, iako je skupštinska većina na sednici održanoj 14. juna 2011. godine odbila da se predlog uvrsti na dnevni red. 

Nastavili smo sa insistiranjem i u toku javne rasprave o Nacrtu budžeta grada Sombora za 2012. godinu dobili uveravanja od tadašnjeg gradonačelnika da će se u budžetu grada voditi računa o navedenim socijalnim komponentama. 

Insistiranje na adekvatnoj zaštiti trudnica, porodilja i porodica na teritoriji grada Sombora jedan je od ciljeva aktivnosti Gradskog odbora LSV Sombor. Za one koji rade u interesu sugrađana i sugrađanki, ove teme nisu nikako „nove“, ali su sve vreme jednako važne, zbog čega je doslednost u radu Lige socijaldemokrata Vojvodine uvek prisutna. 

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Sombor



Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook